Connect with us

Jajce Online

Jajce: Premijerno izvedena satirična predstava ‘Emerđensi’

Avatar

Published

onSinoć je u pozorišnoj sali Doma kulture Jajce odigrana prva predstava amaterske glumačke ekipe Centra za obrazovanje i druženje Jajce, “Emerđensi” u režiji Amele Halaba. Predstava govori o bh. svakodnevnici, nepotizmu, mobingu, korupciji, a mladi glumci iznijeli su je na svojstven, satiričan i tragi-komičan način.
-Okupljanje ekipe došlo je sasvim spontano. Prije samo mjesec dana formirali smo glumačku grupu, osmislili temu na koju smo sami pisali tekst i sve što ide s tim. Obzirom na kratak period koji je iza nas mogu reći da sam jako ponosna na naše mlade glumce koji su dali sve od sebe na pozornici. Treme je bilo, greškica se koja potkrala, ali vještim improvizacijama sve su to uspjeli pokriti. Čestitam još jednom svima Sadinu Glamočiću, Almiru Kraku, Elmi Keran, Luciji Papić, Adisi Herceg, ali i našem Sandru Tunjiću koji nam je ovoga puta bio majstor rasvjete i odlično muzički popratio dio predstave, dragoj Zajdi Vunić na koju smo se mogli osloniti za mnoge potrebne stvari i velika zahvala Samedu Žužiću koji nas je popratio svojim profesionalnim objektivom snimivši naše djelo što nam je zaista mnogo znači. – rekla je za Jajce press Halaba.
-Iskreno jako smo iznenađeni predstavom, naravno na pozitivan način. Tema je aktuelna, teška, ono s čime se svakodnevno susrećemo i odlična je stvar da su, iako glumci amateri, na odličan način iznijeli ovaj dio bh.problematike. – rekli su posjetioci.
Predstava Emrđensi imala je humanitarni karakter, a sav prihod od ulaznica doniran je mladom Jajčaninu Erminu Omeroviću koji se zajedno sa roditeljima, ali i prijateljima bori prikupiti velikih 70.000 KM za nabavku robotičke proteze za ruku.
Glumačku ekipu podržali su i Dom kulture Jajce s direktoricom Smiljkom Brtan, knjigovodstveni servis Account, caffe club Merci, caffe bar Amadeus, hotel Turist ‘98, Coloseum club Jajce, caffe club City-AA, frizerski salon Mero, fast food Piccolo i konoba Stara kuća.
 
 
 
(Jajce Press)
Objava Jajce: Premijerno izvedena satirična predstava ‘Emerđensi’ pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement