Connect with us

Jajce Online

Jajce: Promovisana knjiga ‘Život na stiku’

Avatar

Published

on

  1. Knjiga “Život na stiku – 40 godina na radiju, televiziji i tiskanim medijima” bh. novinara Dževdeta Tuzlića koja je svojevrsni hod kroz vrijeme u kojem protagonisti govore o svojim umjetničkim vizijama, idejama i rezultatima, predstavljena je u Domu kulture Jajce u okviru Pratećeg programa Pozorišnih/Kazališnih igara BiH.

“Život na stiku“ čitateljima daje presjek višedesljetne novinarske prakse prisutne u emisijama iz kulture koje je autor radio na radiju i televiziji, te njegova pisanja u tiskanim medijima, odnosno u emisijama „Treća dimenzija“, Drugog programa Radio Sarajeva, na kanalima FTV i BHT1, te dnevniku „Nezavisne novine“.

Ona je svojevrsno dokumentarno putovanje kroz vrijeme od sredine 70-ih do danas.

O knjizi su govorili teatrolog Nedžad Fejzić i novinar Mladen Bičanić.

Promociju je otvorila glumica Hasija Borić čitanjem autorovog  zapisa o njegovom rođenju, o tome kako je dobio ime te o poznanstvima do kojih ga je igrom sudbine to isto ime odvelo.

Fejzić je istaknu da knjiga uz svoju dokumentarnu vrijednost ima i literarnu težinu, te da je višestruko korisna.

Bičanić je naveo je da je “Život na stiku” knjiga o tome kako se kalio novinar. Istaknuto je da je ta knjiga značajna i za mlade generacije novinara.

Dževdet Tuzlić, autor knjige, rekao je da je ona zbirka važnih ljudi koji su činili kulturnu scenu u BiH, bivšoj Jugoslaviji i šire. ‘

‘Samo u indeksu imena, za koji smatram da je vrlo važan segment knjige, nalazi se preko  3.300 imena s kojima sam dolazio u doticaj na različite načine”, naveo je Tuzlić.

 

 

(Fena/Foto:T.Zrile)

Objava Jajce: Promovisana knjiga ‘Život na stiku’ pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement