Connect with us

Jajce

Jajce: Saopćenje za javnost – osuda trovanja pasa

Avatar

Published

on

Općina Jajce u saradnji sa Veterinarskom stanicom Jajce, Policijskom stanicom Jajce, JKP „Čistoća i zelenilo“ i Udruženjem za zaštitu i dobrobit životinja “Ljubitelji pasa” Jajce već dugi niz godina ulaže napore s ciljem smanjenja broja pasa lutalica na ulicama našeg grada.

Nizom zajedničkih akcija, od sterilizacije i kastracije do udomljavanja, nastojalo se pomoći u rješavanju ovog problema. Udruženje je od osnivanja do danas uspjelo udomiti više od 450 pasa lutalica.

Veterinarska stanica Jajce izvršila je čipovanje i obilježavanje više stotina vlasničkih pasa. Organizirali smo pojačane mjere nadzora ispred škola s ciljem tretmana obrade pasa ispred školskih zgrada što je podrazumijevalo sterilizaciju, čipovanje, tretman protiv parazita, vakcinisanje i socijalizaciju pasa lutalica.

Policija je provodila pojačane mjere nadzora nad dovozom pasa na područje Jajca.

U svim aktivnostima nije izostala ni podrška Općine Jajce. Međutim, ovih dana svjedoci smo nemilih scena trovanja pasa. Smatramo da to nije način rješavanja ovog problema i nije humano ovakvim činom zlostavljati životinje. Svjesni smo da problem pasa lutalica nismo upotpunosti riješili, ali osuđujemo način na koji se posljednjih dana podjedinici odnose prema psima lutalicama postavljajući otrove na mjesta gdje borave i naša djeca. Iz tih razloga apelujemo na građane da ne čine ovakva djela, a Općina Jajce u saradnji s Policijskom upravom Jajce radi na pronalasku počinitelja i rasvjetljavanju ovih nemilih djela – stoji u saopćenju Općine Jajce.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement