8.4 C
Jajce
Nedjelja, 4 prosinca, 2022
Jajce

Jajce: Sead Dizdar najstariji, a Ilhana Keljalić najmlađi učesnik ‘Marš mira’

Iz Jajca su ispraćeni učesnici ovogodišnjeg „Marša mira – Srebrenica 2021.” koji se održava u sklopu obilježavanja 26. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i njenoj okolini, piše Jajce Online.

Učesnici ovogodišnjeg „Marša mira” iz Jajca, njih 40-tak, jutros u 8:30 sati okupili su se u haremu džamije Esme sultanije, a pred sam polazak na Centralnom spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima odana je počast žrtvama, te proučena dova za uspješan i sretan put.

Zanimljivo je istaći da je na put ka Srebrenici iz Jajca kao najmlađa učesnica krenula Ilhana Keljalić (10) i njena sestra Amina (12), dok je Sead Dizdar (77) najstariji učesnik s područja jajačke općine.

Također, Merhamet Jajce izvršio je podjelu lanč paketa za učesnike “Marša mira – Srebrenica 2021.”

Učesnici su kazali kako im put na koji kreću, unatoč visokim temperaturama i velikoj kilometraži nije težak, jer odaju počast nevino stradalim žrtvama.

Organizator ovog pohoda je „Udruženje boraca organizatora i pokretača otpora Jajce“ u saradnji s Općinom Jajce.

Doček biciklista

U četvrtak oko 18 sati Jajce će dočekati i ugostiti preko 200 učesnika biciklističkog maratona Bihać-Potočari koji će krenuti iz Bihaća, a prenoćit će u Gradskoj dvorani „Jajce“.

Radi nesmetanog pristizanja i ispraćaja biciklista ispred džamije Esme sultanije na put u Srebrenicu biće obustavljen saobraćaj ulicom Hrvoja Vukčića Hrvatinića dana 9.7.2021. godine u periodu od 7 do 9 sati.

(Jajce Online)

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Ulica Kozluk od danas je zatvorena za promet

Glavni Urednik

Vodopad postaje glavna koncertna destinacija!

Glavni Urednik

Demant HDZ 1990 Jajce na saopćenja Ureda predsjedatelja OV

Jajce Online
error: Alert: Odabir sadržaja je onemogućen!!