Connect with us

BiH

Jajce: Učenicima Francuske škole iz Sarajeva pozlilo na ekskurziji, su…

Avatar

Published

on

Oko 50 učenika Francuske škole CIFS Sarajevo ovih dana boravi na ekskurziji u sklopu koje obilaze Banju Luku, Travnik i Jajce. Međutim, ovu radost djece pokvarilo je, prema nezvaničnim podacima, trovanje hranom zbog čega je nekoliko nastavnika i učenika moralo ostati na posmatranju u bolnici u Jajcu.

“Devet učenika i dva profesora zatražili su ljekarsku pomoć tokom noći. Stanje je svima stabilno i očekujemo skori povratak u Sarajevo. Sva nadležna tijela Srednjobosanskog kantona su informisana i poduzimaju se sve mjere na utvrđivanju uzroka”, kazali su za Klix.ba iz Francuske škole CIFS Sarajevo.

Svi učesnici ekskurzije su tokom jučerasnjeg dana doručkovali, ručali i večerali u hotelu u Jajcu, u kojem su i smješteni.

Iz CIFS-a naglašavaju kako će čim dobiju nalaze nadležnih tijela informacije podijeliti najprije s roditeljima, a nakon toga i sa sredstvima javnog informisanja.

Da li su “trovanja” mogla da budu povezana i sa neispravnom vodom za piće. Ko uopšte kontroliše tu vodu u našem gradu i da li imaju potvrdu od Federalnog zavoda za ispravnost hrane da je voda ispravna (za one koji ne znaju voda spada u hranu). Takve kontrole su Zokonom određene i vrše se najmanje jednom u tri mjeseca ,a najmanje jednom mjesećno u Zavodu koji pripada SBK.

(Klix)

Objava Jajce: Učenicima Francuske škole iz Sarajeva pozlilo na ekskurziji, sumnja se na trovanje hranom pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement