Connect with us

BiH

Jajce: Za projekte NVO i mladih 30.000 KM

Avatar

Published

on

Načelnik Općine Jajce Edin Hozan potpisao je danas ugovore s predstavnicima nevladinih i omladinskih organizacija s područja općine Jajce čiji projekti su dobili podršku Općine Jajce u 2019. godini.

Načelnik Hozan zahvalio se nevladinim organizacijama za pokrenute aktivnosti i društveno koristan rad kojim se bave u razvoju lokalne zajednice.

Na Javne pozive prijavilo se dvadeset udruženja sa 22 projekata. Ukupna dodijeljena sredstava za mlade i NVO iznose 30.000,00 KM, a implementira se kroz šesnaest različitih projekata.

Nakon procjene značaja i vrijednosti projekata za lokalnu zajednicu, a u skladu s planiranim sredstvima, dinamikom punjenja Budžeta i potrebama lokalne zajednice, odabrano je šesnaest projekata. Pri odabiru vodilo se računa da jedno udruženje ne dobije sredstva za više projekata.

Također, tri udruženja koja su se javila na javne pozive, a njihovi projekti nisu uvršteni na listu odabranih projekata, dobili su sredstva za svoje aktivnosti iz drugih izvora (Budžet općine, Agencija, Sportski savez).

Općina Jajce učestvovat će u sufinansiranju projekata za NVO i mlade za 2019. godinu:

Udruženje antifašista i boraca NOR-a „Sanacija Partizanskih grobalja i spomen obilježja na području općine Jajce“, PTSP – TRAUMA JAJCE „Integriši se za zdravlje“, Udruženje za zaštitu i dobrobit životinja „Ljubitelji pasa” Jajce „Udomljavanje pasa lutalica“, Gorska služba spašavanja-stanica Jajce „Turističko-ekološka trasa Vodopad – Kraljev grob“, Omladinski klub Dijamant „Dani kulturnog sjećanja 1992-2019“, Udruženje/Udruga civilnih žrtava rata „Jačanje uloge i statusa civilnih žrtava rata na području općine Jajce“, KUD “Jajce” Međunarodni festival folklora „Dani Vlatka Jurića“, Jajce ONLINE „Informativni BILTEN Općine Jajce“, Auto klub “Jajce” Prometno-preventivne akcije, UG Klub “Prijatelji prirode” Jajce Uređenje i proširenje „Ekološke pokazne staze Jajce-Hum-Dnolučka planina“, Udruženje žena “Orhideja” Jajce „Društveno i ekonomsko osnaživanje žena“, Družina izviđača „Gola planina“ Jajce „Edukativno-rekreacijski kamp za djecu i mlade“, PD „Ćusine“ „Zelena učionica“, Rekreativno plesni centar „ZUMBA“ Festival FutureA, Omladinski centar „Jajce“ „Osnaženi mladi za jaku lokalnu zajednicu“ i KUD „Stari grad Jajce“ X Međunarodni festival „Dani mladosti Jajce 2019“.

 

 

(opcina jajce)

Objava Jajce: Za projekte NVO i mladih 30.000 KM pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement