-0.9 C
Jajce
Četvrtak, 28 listopada, 2021
Klik Jajce
BiH Jajce Online

Je li Jajce iduće?

HDZ 1990 u Jajcu već neko vrijeme ukazuje na sporno imenovanje Komisije za izbor i imenovanja u regulirana tijela Općine Jajce, jer, smatraju nije izvršeno u skladu sa Zakonom, piše Centralna.ba.

Međutim bez obzira na njihovo ukazivanje, predsjedatelj Općinskog vijeća, Josp Topić (HDZ BIH) nije reagirao na način da zaustavi sve procese oko te Komisije dok se ne vidi je li ona zaista u skladu sa zakonom ili nije.

Stipe Tokić (HDZ 1990) tvrdi da Komisija nije u skladu sa zakonom i traži raspuštanje Komisije, ali vladajući je ne žele raspustiti jer je ona imenovana po njihovoj volji i potrebi.

Vrlo je moguć pravni ishod ove situacije, a ukoliko se ispostavi da je HDZ 1990 u pravu, to može biti okidač koji će dovesti u pitanje zakonitost rada tamošnjeg vijeća i potencijalnu aferu “Komisija” koja će tražiti krivca u pravnim subjektima koji se trebaju brinuti o zakonitosti, ali i afera u kojoj će predsjedavajući biti pod udarom jer je, iako je znao za zahtjev, dopustio, pa čak i ubrzao rad te Komisije.

Dakle, predsjedavajući bi podržao rad nezakonite komisije i automatski nosi veliku odgovornost za to.

Vidjet ćemo koji će epilog biti i vidjet ćemo hoće li se pokrenuti postupci ispred Tužiteljstva, a samim tim dovesti u pitanje legalitet rada predsjedavajućeg Općinskog Vijeća Jajce.

Ukoliko to bude tako, HDZ BIH će upasti u još jednu aferu u Središnjoj Bosni nakon skandalozne odluke travničkog odbora o povećanju paušala, neispravne vode u Busovači, i na koncu lošeg rada samog ministra Bojana Domića oko prijevoza učenika.

Je li Jajce iduće?

 

 

(centralna.ba)

The post Je li Jajce iduće? appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Čerkez: Federacija BiH obezbijedila sve uslove za vakcinaciju

Jajce Online

Mustafi Drljeviću smanjena kazna za ranjavanje Edisa Bunara

Jajce Online

Automobilom preticao preko pune linije pa pukom srećom izbjegao sudar s kamionom

Jajce Online