Connect with us

Jajce

Jedinstvena manifestacija u BiH: U nedjelju ‘Dan Esme sultanije’ u Jaj…

Jajce Online

Published

on


Jedinstvena manifestacija u BiH: U nedjelju ‘Dan Esme sultanije’ u Jajcu


Asocijacije žena“ Esma sultanija“ koja djeluje pri Medžlisu Islamske zajednice Jajce u nedjelju. 27. avgusta organizuje jednodnevnu manifestaciju „Dan Esme sultanije“.

Ovo je prvi projekat ove vrste u Bosni Hercegovini namijenjen ženi i porodici. a glavni je cilj promovisanje porodičnih vrijednosti te afirmisanje rada i uloge žena unutar Islamske zajednice.
Manifestacija će početi svečanim programom za žene u Domu kulture Jajce, koji će početi u 11 sati, a tom prilikom bit će dodijeljene nagrada i priznanja istaknutim aktivisticama. Nakon toga bit će upriličena promocija zbornika “Muslimanska porodica-prava i dužnosti”.
U džamiji Esme sultanije nakon podne namaza održat će se promocija žena hafiza te predavanje “Žena muslimanka kao dio zajednice”.

-Na manifestaciju pozivamo žene i porodice koje su na bilo koji način aktivne u Islamskoj zajednici, ali i one koje to još nisu. Pozivamo sve dobronamjerne sugrađanke i sugrađane da svojim prisustvom uveličaju manifestaciju i da svi zajedno budemo dostojanstveni domaćini našim gostima i zvanicama, rekla je Mirela Duranović-Humić, predsjednica Asocijacije za Jajce Online.
Manifestacija će se završiti u poslijepodnevnim satima porodičnim druženjem na Malom Plivskom jezeru.


Comments comments
Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement