Connect with us

BiH

Jednog policajca davio, drugom psovao balijsku majku

Avatar

Published

on

Jednog policajca davio, drugom psovao balijsku majku

Jednog policajca davio, drugom psovao balijsku majku

Policijska stanica Neum: Pripadnici policije ogorčeni na odluku čapljinskog suda

Foto: Avaz

Ivan Matuško (32) iz Neuma, koji je u nedjelju navečer verbalno i fizički nasrnuo na dvojicu policajaca, nanijevši jednom od njih lakše povrede, a drugog izvrijeđao na nacionalnoj osnovi i prijetio mu, pušten je da se brani sa slobode, neslužbeno saznaje „Dnevni avaz“.

Šokantna odluka

Odluka Općinskog suda u Čapljini kojom je odbijen prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona za određivanje pritvora Matušku  izazvala je, kako saznajemo, ogorčenje i  veliko razočarenje u policijskim redovima.

Dvojica njihovih kolega pripadnika Policijske stanice Neum su u nedjelju u kasnim večernjim satima, nakon dojave koju su zaprimili  da se u jednom tamošnjem kafiću dogodila tuča, upućeni na intervenciju.

Međutim, odmah nakon njihovog dolaska Matuško, lokalni kabadahija,  najprije je verbalno nasrnuo na njih i odmah počeo vrijeđati policajca bošnjačke nacionalnosti psujući mu balijsku i muslimansku majku te, krenuvši prema njemu, počeo mu prijetiti.

Ozbiljne prijetnje

Nakon toga se ispred njega isturio drugi policajac, hrvatske nacionalnosti, kojeg je Matuško uhvatio za vrat i oborio na pod, dok je drugog odgurnuo preko metalne ograde u kafiću, sve  vrijeme im govoreći da će ih zaklati.

Tužilaštvo čeka pisani otpravak

Tokom napada policajci su se radi vlastite sigurnosti iz kafića u kojem je bilo više od 20 gostiju, uglavnom muškaraca, uspjeli povući do službenog automobila, a Matuško je uzeo stolicu i krenuo za njima da ih udari, međutim, u toj nakani ga je spriječio jedan od gostiju. Na lice mjesta su pozvani pripadnici Interventne policije koji su Matuška, koji je  više puta prekršajno kažnjavan zbog tuče, savladali i uhapsili.

Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona nam je rečeno da čekaju pisani otpravak odluke čapljinskog suda.

(Srednjabosna.com)

Objava Jednog policajca davio, drugom psovao balijsku majku pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement