Connect with us

BiH

JESEN JE, U POTRAZI ZA HRANOM: Medvjedi i vukovi opasno se približavaj…

Avatar

Published

on

Medvjed

Medvjed

Foto: Ilustracija

Nakon medvjeda koji su prošli tjedan uništavali pčelinjake po Kupresu, stanovnici nekih sela u toj općini upozoravaju i na sve učestaliju pojavu vukova u blizini obiteljskih kuća.

Lokalni portali navode da su članovi obitelji Cvijanović u kupreškom naselju Olovo ljetos prijavili da se medvjed dva puta pojavio u blizini kuća, a u posljednjih sedam dana vuk je viđen u blizini puta usred dana, piše Avaz.

– Mislimo da se radi o dva različita vuka. Jednog smo vidjeli kako šeta po selu, a evo ponovno danas na cesti kada ga je udarilo vozilo, ali je vuk bez većih ozljeda pobjegao iznad ceste – kazali su Cvijanovići.

I oni, kao i kupreški pčelari, apeliraju na nadležne institucije da nekako riješe ovaj problem zbog opasnosti za stanovništvo i djecu koja pješice idu u školu.

Prošli tjedan na području Kupresa medvjedi su sve češće silazili u selo te uništavali na desetine pčelinjaka.

Medvjed se, kažu kupreški stanovnici, udomaćio na području općine, a već je posjetio pet pčelinjaka koji se nalaze nedaleko od kuća, uništavajući košnice i pčelinje zajednice.

Time je nanio veliku štetu, a pčelari su nemoćni jer se radi o zaštićenoj životinji i ne znaju kako se obraniti od neželjenog gosta.

Please follow and like us:
error

(Srednjabosna.com)

Objava JESEN JE, U POTRAZI ZA HRANOM: Medvjedi i vukovi opasno se približavaju kućama pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement