Connect with us

BiH

Još tri slučaja koronavirusa u KS, ukupno 106 pozitivnih

Avatar

Published

on

Još tri slučaja koronavirusa u KS, ukupno 106 pozitivnih

U posljednja 24 sata u Kantonu Sarajevo (KS) na koronavirus je testirano 128 osoba, a pozitivne su tri, saopćila je predsjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, prof. dr. Aida Pilav.

“Broj hospitaliziranih na Klinici Podhrastovi je 16, a na respiratoru su dva pacijenta. Potpuno oporavljenih u posljednja 24 sata nije bilo, a nije bilo ni smrtnih izhoda”, rekla je Pilav na konferenciji za medije.

Po njenim riječima, kumulativni broj testiranih u KS do 18. aprila iznosi 2.111, od čega 106 pozitivnih slučajeva. Na području KS su zabilježena ukupno četiri smrtna slučaja. Osam zaraženih je retestirano, a 15 oboljelih je potpuno izliječeno.

Pilav je navela da je petero djece u dobi do 14 godina oboljelo od koronavirusa, od kojih je jedno dijete već oporavljeno.

“Srećom, klinička slika kod djece je blaga. Jedna djevojčica koja je rođena 2018. godine, je izliječena. Imamo još četvero djece rođene od 2006. do 2019. godine. Riječ je o dvoje djece u Općini Novi Grad, jedno u Općini Ilidža i jednom djetetu iz Hadžića”, rekla je Pilav.

Od koronavirusa je oboljela i jedna trudnica, ali, kako je rekla Pilav, kod nje je blaža klinička slika i u procesu je izlječenja. Pilav je potvrdila i da je na COVID-19 pozitivno sedam ljekara i jedna medicinska sestra.

bhrt.ba

Objava Još tri slučaja koronavirusa u KS, ukupno 106 pozitivnih pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement