Connect with us

BiH

Jubilarna deseta prodaja: Čuveni kompleks Muške vode prodaje se po nik…

Avatar

Published

onKompleks Muške vode kod Kladnja prodaje se deseti put, a ovoga puta ispod 50 posto od procijenjene vrijednosti. Kompleks koji obuhvata čak 76 dunuma zemljišta sada košta 1.543.000 KM, što je 45 posto od procijenjene vrijednosti, koja iznosi više od tri i po miliona maraka.
Cijena u prethodnoj prodaji iznosile je nešto više od 1,7 miliona maraka, ali niti jedan kupac, iako je bilo zainteresiranih, nije uplatio depozit od 10.000 KM, koji je preduslov za učešće u nadmetanju.
– Rok za prijave je 17. maj. Upita već imamo, ali je još rano za uplate depozita. Tek pred istek roka znat ćemo da li će neko položiti depozit i pojaviti se s konkernom ponudom. Iskazani interes, imali smo i ranije, ali prodaje nije bilo – kaže Asima Pračić, stečajna upravnica kompleksa Muška voda.
U sklopu kompleksa koji je na prodaju je hotel “Muška voda”, tri dvojna bungalova, pomoćni objekti, magacini i smještajni kapaciteti koji su u fazi izgradnje, kantina i lovačka kuća, trafostanica i rezervoar za vodu. Također, tu je 53 dunuma građevinskog i 23 dunuma poljoprivrednog zemljišta. Sve je smješteno na planini Konjuh i čini prelijepu vazdušnu banju.
– Ovoga puta imamo i jednu novinu, a to je da je pristupni put do kompleksa skoro u putpunosti završen, što je još jedna jako bitna stvar za potencijalne investitore. Tu je i izvor pitke vode. Na njega nemamo koncesiju, ali nije isključeno da neko ko kupi zemljište, zatraži koncesiju, pa je i to jedna od opcija za investitore – pojašnjava Pračićeva.
“Kompleks Muška voda u stečaju” više nema zaposlenih, osim direktora, a do sada ima oko 1,4 miliona sudski utvrđenog duga. Postoje još neki sudski sporovi koji bi mogli povećati tu bilansu, ali to nije stvar investitora, nego stečaja koji će nakon prodaje biti zatvoren.
 
 
(Faktor.ba)
Objava Jubilarna deseta prodaja: Čuveni kompleks Muške vode prodaje se po nikada nižoj cijeni pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
2 komentara

2 Comments

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement