Connect with us

BiH

Kako najjeftinije rezervirati avionsku kartu?

Jajce Online

Published

onJack Sheldon iz Texasa (29), osnivač servisa Jack’s Flight Club, otkrio je nekoliko načina za rezerviranje što jeftinijih avionskih letova.
Muškarac koji je iz Velike Britanije doletio do Belizea za samo 20 eura savjetuje sljedeće:
Izbjegavajte direktne rezervacije. Iako je najlakše rezervirati avionske karte putem sajta aviokompanije, najjeftinije ponude zapravo nude brojne putničke agencije.
Izdvojte dosta vremena za pretragu. Većina ljudi zbog posla i obaveza ne stigne da provede mnogo vremena u razgledanju ponuda, što je velika greška. Najbolje ponude često nisu najočiglednije, tako da ćete za jeftinu kartu morati malo da se ‘oznojite’.

Vrijeme rezervacije karata je vrlo bitno. Nikada ne kupujte avionsku kartu u jeku sezone. Januar i februar su najbolji mjeseci kada planirate ljetovanje, dok je ljeto najbolje vrijeme za kupovinu karata za putovanje u vrijeme Božića.
Ignorišite mitove. U posljednjih nekoliko godina internetom se raširila glasina da aviokompanije prate vašu internet pretragu, i svaki naredni put kada pristupite njihovim sajtovima povećavaju cijenu karata. Međutim, to je zabluda. Brisanje ‘kolačića’ neće pomoći, kao ni kupovina određenim danima, ili u trenutku objavljivanja reda ljetenja. Mit je i da je kupovina u posljednjem trenutku uvijek najpaprenija – primera radi, aviokompanija Tompson nedavno je imala ‘last-minute’ ponudu za povratnu kartu od Velike Britanije do Dominikanske Republike za 310 eura.
Neka vam prsti budu što brži. Ukoliko dođe do greške na nekom sajtu, ili naletite na neku specijalnu ponudu, ne oklijevajte mnogo jer takve prilike traju od nekoliko sati do nekoliko dana. Također se ne ustručavajte od rezervacije kada primijetite grešku na nekom od sajtova jer su aviokompanije svakako dužne da vam refundiraju uplaćeni novac u slučaju nepriznavanja kupljene karte.
 
 
 
(avaz)


The post Kako najjeftinije rezervirati avionsku kartu? appeared first on Jajce-Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement