16.3 C
Jajce
Srijeda, 28 veljače, 2024
BiH

Kako Prijedor pomaže mladima: Studenti, vraćajte pare

Nezavisni zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović nerijetko dobija zahtjeve od grupa ili pojedinaca da javno govori o njihovim problemima. I on to radi. Ovaj put mu se požalila grupa studenata, koji su dobijali stipendije od Grada Prijedora. Nedavno ih je Gradska uprava “počastila” dopisima u kojima traži da vrate novac, tačnije po 120 KM. U protivnom slijedi tužba sudu.

– Vijest za rubriku vjerovali ili ne! Grad Prijedor poslao je pismo studentima iz ovog grada da moraju da vrate stipendije koje su ranije dobili, na račun gradskog budžeta. Ukoliko ne vrate 120 maraka gradu biće podignuta tužba i pokrenut sudski spor protiv studenata pred Osnovnim sudom u Prijedoru!

image

Dopis Grada Prijedora studentima/Nebojša Vukanović/

image

Dopis Grada Prijedora studentima/Nebojša Vukanović/

U obrazloženju poziva navodi se da im je stipendija, isplaćena za vanredne lokalne izbore za gradonačelnika u ovom gradu, navodno isplaćena greškom i propustom administrativnog radnika!? Postavlja se pitanje kako samo jedan čovjek može biti odgovoran, kako je propust nastao i zašto se studentima, od kojih je većina skromnih iz radničkih porodica i stipendija im puno znači, traži da vrate 120 maraka! Prethodno su se vlasti hvalisale kako daju stipendije svim studentima, kao da se isplaćuju iz njihovog novčanika a ne iz budžeta, ali kad prođu izbori ploča se brzo okrene.

Vlasti na svim nivoima u Republici Srpskoj, od lokalnih do Vlade i Savjeta ministara BiH, rasipaju i bacaju milione i ogroman novac na razne gluposti, zgradurine, softvere, jačanje nekakvih kapaciteta i propale projekte, a sa druge strane strogo se vodi računa da studenti, penzioneri, višečlane porodice, samohrane majke ili neke druge kategorije ne dobiju neku marku više iz budžeta, jer novca u njemu ima za sve samo ne za one kategorije kojima je najpotrebniji.

image

Vukanović nerijetko u javnost iznosi probleme običnih ljudi

Mnogi studenti iz Prijedora su mi se obratili i ogorčeni su ovakvim potezom gradskih vlasti, da moraju da vrate 120 maraka koje su im isplaćene navodnom greškom. Očekujem da u javnost izađe novi gradonačelnik i njegovi saradnici, te objasne šta se dogodilo i zašto od studenata traže da vrate jednu stipendiju pod prijetnjom tužbe i sudskog procesa, napisao je Vukanović u svom blogu.

(oslobodjenje.ba)

The post Kako Prijedor pomaže mladima: Studenti, vraćajte pare appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Advertisement

Povezane vijesti

Masovna tuča u Banjaluci, devet uhapšenih

Jajce Online

Prosinečki o eventualnom duelu Dinama i Zvezde: Mi nismo spremni za ove utakmice

Jajce Online

Policija u Bijeljini spriječila otmicu advokata i direktora DNS-a Miloša Stevanovića

Jajce Online