Connect with us

Jajce

Kako se Armija BiH rješava Hrvata u Armiji BiH

Volim Jajce

Published

onKako se Armija BiH rješava Hrvata u Armiji BiH
Pripadnici oružanih snaga Hrvatske komponente vojske Armije BiH povratak na posao čekaju 15. godina. Ilija Jukanović ,Frano Stipić, Josip Glavaš i Jure Lucić iz Jajca pripadnici Hrvatske komponente vojske Armije BiH Rješenjem Federalnoga ministarstva obrane od 17.12.2002 godine.

Kako govori jedan od navedenih svi su bili na bolovanju te uredno obavijestili nadređene i dostavili doznake bolovanja što dokazuju i liječničkim nalazom.

Međutim, i pored dokaza da su bili na bolovanju, nadređeni su tražili da se svi jave na posao. Što su isti to i napravili, te se uredno javili na posao, što dokazuju Evidenciji nazočnosti na radnom mjestu od 24.10.2002 godine.
I pored svega navedenoga Federalno ministarstvo obrane prekida radni odnos, a navode kao razlog izostanak s posla više od pet dana.

Nakon što su podnijeli žalbu Federalnom ministarstvo obrane ministarstvo donosi rješenje o neprihvaćanju žalbe .
Svi podnose tužbu protiv ministarstva i pokreću spor kod nadležnog suda. Po završetku dugotrajnog postupka i doušenje konačne sudske presude u njihovu korist u kojoj se izričito naređuje Federalnom ministarstvu obrane da o roku od 15. dana vrati na posao sve osobe koji su u predmetu podnijeli tužbu.
U više navrata su kontaktirali nadležno ministarstvo te tražili da se vrati na posao, nadležni u ministarstvu do sada nisu ništa poduzeli da ispoštuju sudsku presudu.

 

Ogorčeni vojnici se pitaju, kakva je ovo država, dali oni imaju pravo na život, za što su se borili ..
Više od 190 mjeseci bez plaće, bez ikakvih primanja, bez zdravstvenoga osiguranja, i svega što proizlazi iz prava na rad. Nemaju prava na rad, niti imaju prava na prijavu zavodu za zapošljavanje
15- godina života su uzeli svojim građanima, treba naglasiti da su isti koristili usluge bolnice zbog lošega zdravstvenoga stanja te da su bili prisiljeni prekinuti liječenje zbog nemogućnosti plaćanja.
Ovo je prilika da se vidi kako se na svim razinama oduzimaju prava radnika, u ovome slučaju prava vojnika , koji su se borili za ovu državu. Kako državne institucije ne poštuju odluke svojih sudova, ne trebamo se pitati što nas je sve manje i manje, što svi žele napustiti ovakvu BiH.
volimjajce.com
 Feed: VolimJajce.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement