Connect with us

BiH

Kako su se prali akteri afere “Respiratori”: Svaljivali jedan na drugog, na medije i spominjali mamu i iftare

Avatar

Published

on

Kako su se prali akteri afere “Respiratori”: Svaljivali jedan na drugog, na medije i spominjali mamu i iftare

Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić danas bi na sastanku sa ostalim glavnim tužiocima i zvaničnicima Ambasade SAD i zvanično trebala preuzeti istragu o nabavci 100 respiratora preko firme “Srebrena malina”, koju trenutno vodi Tužilaštvo Kantona Sarajevo, potvrđeno je za Raport.

Kako je “Raport.ba” već najavio danas u 13 sati održat će se treći u nizu sastanaka tužioca, predstavnika Agencije za javne nabaveke i zvaničnika Ambasade SAD u BiH. Cilj ovih sastanaka jeste jačanje koordinacije kako bi se upratili svi sumnjivi slučajevi nabavke medicinske opreme.

Na danas zakazanom tema će biti i posljednja afera nabavke respiratora u koju su glavni akteri načelnik Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudin Solak, premijer FBiH Fadil Novalić te vlasnik firme “Srebrena malina” i TV voditelj Fikret Hodžić.

Mediji su ukazali na brojene nelogičnosti u ovom slučaju od cijene respiratora do prekršenih procedura, kao i očigledno manjkavih specifikacija nabavljene medicinske opreme.

U međuvremenu, tri glavna aktera su se oglasila o cijeloj aferi s različitim pokušajima pranja.

Hodžić je tvrdio kako je sve urađeno po precedurama, okrivio sve koji ga sad prozivaju za očigledno sumnjiv posao, najavio odlazak iz zemlje i potpuno nesuvislo se vadio na Srebrenicu, mamu, iftare i ramazan.

Premijer Novalić je sve svalio na Solaka, tvrdeći da je on nije znao o kakvim se respiratorima radi “jer nije doktor”, te pozvao da se ispita sve.

On je kazao kako je ponosan da je Vlada FBiH nabavila respiratore te prozvao medije koji istražuju priču. On je kazao da mediji to ne bi trebali raditi, već za sve treba sačekati tužilaštva.

Zadnji se oglasio Solak iz bolničkog kreveta, gdje je završio nakon saobraćajne nesreće dok se vozio prema Aerodromu Sarajevo kako bi dočekao sporne respiratore.

Solak je sve svalio na medije. Umjesto da pozove tužilaštvo da ispitaju slučaj, on je tužioce pozvao da ispitaju pisanje medija o javašluku koju su traljavo proveli, piše “Raport.ba“.

Objava Kako su se prali akteri afere “Respiratori”: Svaljivali jedan na drugog, na medije i spominjali mamu i iftare pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement