Connect with us

Jajce Online

Karavan radosti Sportskih igara mladih sutra u Jajcu

Avatar

Published

on

Devete BH Telecom Sportske igre mladih nastavile su radosnu turneju kroz gradove širom Bosne i Hercegovine, okupljajući veliki broj najmlađih sportista. Igre su se u prethodnom periodu održale u Tešnju, Visokom, Kaknju i Jablanici, a najuspješnije djevojčice i dječaci, obezbjedili su plasman na Veliko finalno takmičenje Igara u Sarajevu.

Takmičenja u svim gradovima protekla su u fer i sportskom ponašanju što Igre u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH i uz finansijsku podršku USAID-a na terenima i promovišu kroz projekat „Fer igra za fer djetinjstvo“.

Djevojčice i dječaci u svim gradovima, domaćinima SIM turneje radosti, pored takmičenja u nogometu, rukometu, šahu, tenisu, stonom tenisu, odbojci, odbojci na pijesku, atletici, košarci te igri između dvije vatre, zajedno sa Specijalnim partnerom Igara, Olimpijskim komitetom BiH, uče o načelima olimpizma, ali i samog sporta kroz zabavno-edukativne radionice.

Svečano otvaranje 9. BH Telecom Sportskih igara mladih pod pokroviteljstvom Općine Jajce planirano je za 12.6. sa početkom u 12 sati na terenima iznad Gradske dvorane u Jajcu, a mališane u ovom gradu očekuje dvodnevni sportsko-zabavni program.

-Drago djeco svi u dvoranu. Još uvijek nije kasno da se prijavite, a to možete učiniti isti dan kad se odigrava određeni sport (pogledati na rasporedu detaljnije za svaki sport).
Svi učesnici između dvije vatre i atletike će dobiti majice, a svaka prvoplasirana ekipa iz ostalih sportova u avgustu putuje na Veliko finale u Sarajevo, a prijevoz, smještaj i hrana su obezbijeđeni od strane organizatora (2 noći i 3 dana). Ako i tu uspijete biti prvoplasirani na Igre mladih se putuje u Hrvatsku gdje je također sve obezbijeđeno. Dođite i budite i vi dio priče, sretno svima. Za sve informacije i dodatne prijave možete se obratiti putem inbox ili na mob.061/583-604, poručio je Asim Bošnjak, koordinator za Igre mladih u Jajcu

Nakon ceremonije svečanog otvaranja, najmlađi učesnici će imati priliku takmičiti se u igri u između dvije vatre, dok će od 21 sat sve generacije posjetilaca moći uživati uz zvuke kultnog bosanskohercegovačkog benda „Crvena Jabuka“.

 

 

Raspored takmičenja u Jajcu

 

Srijeda, 12.06.2019.

Gradska dvorana

Bingo CUP „igra između dvije vatre“

Djevojčice i dječaci (2008. godište i mlađi)

Prijave 13:00h

Takmičenje 13:15h

 

Lutrija BiH CUP u atletici

Djevojčice i dječaci (2008. godište i mlađi)

Prijave 16:00h

Takmičenje 16:15h

 

 

Četvrtak, 13.06.2019.

Gradska dvorana

Kinder+Sport CUP u uličnoj košarci

Djevojčice i dječaci (2003. godište i mlađi)

Prijave od 08:30

Takmičenje u 09:00h

 

Poli CUP u malom nogometu/fudbalu

Dječaci (2008. godište i mlađi)

Prijave 10:00h

Takmičenje 10:30h

 

Podravka CUP u rukometu

Djevojčice i dječaci (2004. godište i mlađi)

Prijave od 12:30h

Takmičenje u 13:00h

 

Plazma CUP u odbojci

Djevojčice i dječaci (2004. godište i mlađi)

Prijave od 15:00h

Takmičenje u 15:30h

 

Otvoreni tereni Pijavice

Coca-Cola CUP u malom nogometu/fudbalu

Djevojčice i dječaci (2004. godište i mlađi)

Prijave 09:00h

Takmičenje 09:30h

Napomena: Pobjednici takmičenja u atletici i igri između dvije vatre ne putuju na Veliko finale u Sarajevo. Medalje za najbolje plasirane ekipe/pojedince se dodjeljuju ne terenu u gradu/općini domaćinu. Od naredne godine će biti novi sistem takmičenja i naši najmlađi SIM-ovci će imati priliku biti dio Velikog finala u Sarajevu.

Objava Karavan radosti Sportskih igara mladih sutra u Jajcu pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement