Connect with us

BiH

Kavazović: Podijelite radost Bajrama s komšijama nemuslimanima, to je …

Avatar

Published

on

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović uputio je čestitku vjernicima islamske vjere povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama.
Danas poslije akšam-namaza završava se mjesec ramazana, koji smo proveli snažeći svoju vjeru da ustrajemo na putu dobra, poručio je reis Kavazović.
– Mir koji nam je donio ovaj mjesec osjećamo u svojim dušama, u svojim porodicama i džematima, želja nam je da se on prenese i u dane koji su pred nama, da bude svjetlost koja će nas voditi kroz život.
Posebno smo sretni što smo vidjeli da su Ferhadija džamija u Banjoj Luci i Aladža u Foči svake noći bile pune vjernika, koji su odlučni sačuvati vjeru u jednoga Boga.
To nam ulijeva nadu i čini nas ponosnim na ovu generaciju muslimana koji nisu klonili duhom, molimo Uzvišenog da nas na tom putu pomogne i da nam pomogne da odgajamo novu generaciju muslimana koji će biti bolji od nas i koji će znati čuvati emanet vjere i domovine.
Radost Bajrama podijelite sa svojom porodicom, svojim komšijama i prijateljima, tuga se smanjuje kada se dijeli, a radost samo povećava. Budite s drugima i uz druge, posebno se pobrinite da s našim komšijama nemuslimanima podijelite radost, to je nesalomljivi duh Bosne, koji prkosi svakom zlu, mržnji i podjelama, znajte da njega vrijedi čuvati i za njega se boriti.
Drugi dan Bajrama je Dan šehida. Ne zaboravimo na taj dan, one koji više nisu s nama, naše šehide, one koji su život svoj dali za ove vrijednosti, obiđimo njihova mezarja i osnažimo sjećanja na njihovu žrtvu i doprinos očuvanju domovine. S posebnim željama, Bajram čestitam našoj braći u Sandžaku i Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, Kosovu i Sjevernoj Makedoniji te bošnjačkoj dijaspori i svim muslimanima i muslimankama u svijetu.
Allahu milostivi, učvrsti našu vjeru, ohrabri nas na putu dobra, podari nam istrajnost I požrtvovanost, učini nas iskrenim slugama tvojim, daj da u našim srcima nema mjesta za mržnju prema drugima, sinovima i kćerkama Ademovim. Udalji nas od zavisti, pohlepe i oholosti. Ukabuli naš post i naša dobra djela.
Bajram šerif mubarek olsun.
Objava Kavazović: Podijelite radost Bajrama s komšijama nemuslimanima, to je nesalomljivi duh Bosne pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement