Connect with us

BiH

KCUS postaje referalni centar CMSE za jugoistočnu Evropu

Avatar

Published

on

KCUS postaje referalni centar CMSE za jugoistočnu Evropu

BiH

Sastanak

Tokom razgovora predstavnici CMSE naveli su da je KCUS sada na nivou kad je prepoznat kao ustanova koja kadrovski i tehnološki ne zaostaje za najboljim medicinskim centrima u Evropi

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Predstavnici kompanije Canon Medical Systems Europe (CMSE) na sastanku sa menadžmentom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) predložili su da se u cilju dodatnog razvoja poslovnog ambijenta KCUS proglasi referentnim CMSE centrom za jugoistočnu Europu.

Canon Medical Systems je vodeći proizvođač krupne medicinske opreme, izuzetne sofisticiranosti. Ova kompanija je jedan od svjetskih lidera u proizvodnji medicinske opreme u oblastima radiologije, interventne onkologije i ultrazvučne dijagnostike, koju KCUS sada posjeduje i na kojoj postiže izvrsne rezultate rada u smislu dijagnostike i terapije.

Tokom razgovora predstavnici CMSE naveli su da je KCUS sada na nivou kad je prepoznat kao ustanova koja kadrovski i tehnološki ne zaostaje za najboljim medicinskim centrima u Evropi.

Generalna direktorica KCUS Sebija Izetbegović istakla je da nije iznenađena prijedlogom da KCUS postane referentni CMSE centar za jugoistočnu Evropu, jer uzimajući u obzir dosadašnji kontinuirani rast kvaliteta usluga, tehnološkog razvoja i ugleda KCUS, to je bilo i za očekivati.

– Nabavkom nove opreme, odgovornim radom, te pravilnim programom edukacija pozicionirali smo KCUS u sami vrh vodećih zdravstvenih centara u regiji. KCUS jeste referentna ustanova i možemo biti centar odličnosti u svim tehnikama dijagnostike, a i terapije malignih bolesti. Naravno, bićemo i bolji. U periodu koji je pred nama, nastavit ćemo ciljane edukacije osoblja praćene nabavkama najsavremenijih aparata – rekla je Izetbegović.

Šef Klinike za onkologiju Semir Bešlija kaže da nabavka novih aparata predstavlja veliki napredak za budućnost radioterapije čime KCUS postaje dominantna i respektabilana ustanova za sprovođenje svih savremenih radioterapijskih tehnika i tretmana.

– Sa ovakvom opremom više nema potrebe za izmještanje pacijenata u smislu liječenja radioterapijom – potvrdio je Bešlija.

Fokus.ba

Objava KCUS postaje referalni centar CMSE za jugoistočnu Evropu pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement