Connect with us

BiH

Kerry Kennedy u Sarajevu: Ovaj grad je primjer zajedničkog života od k…

Avatar

Published

on

Kerry Kennedy u Sarajevu: Ovaj grad je primjer zajedničkog života od k...

Predsjednica Robert F. Kennedy Fondacije za ljudska prava (RFK HR) Kerry Kennedy kazala je danas u Sarajevu kako je glavni grad Bosne i Hercegovine primjer zajedničkog života.

Predsjednica Robert F. Kennedy Fondacije za ljudska prava (RFK HR) Kerry Kennedy kazala je danas u Sarajevu kako je glavni grad Bosne i Hercegovine primjer zajedničkog života.

Sastanak visokog nivoa “EU budućnost Zapadnog Balkana i ljudska prava – Govori istinu moćnima” održava se danas u Bošnjačkom institutu – Fondacija Adil beg Zulfikarpašić.

Domaćin je Fondacija društva zajedničkih vrijednosti Sarajevo u saradnji s predsjednicom Robert F. Kennedy Fondacije za ljudska prava (RFK HR) Kerry Kennedy i Nizami Ganjavi međunarodnim Centrom (NGIC).

Kennedy je pred početak sastanka kazala novinarima da statistike govore kako jedna od tri žene u toku svog života preživi neku vrstu seksualnog napada.

“Sve zemlje se suočavaju s problemima. Mislim da je najveće pitanje danas u ovom gradu to šta Evropska unija i SAD mogu naučiti od Sarajeva. Svi smo svjedoci toga da mržnja raste jer imamo islamofobiju i antisemitizam, a to se čuje i u izjavama predsjednika SAD-a Donalda Trumpa”, kazala je Kennedy.

U tom kontekstu ukazala je na važnost Sarajeva koje je, kako kaže, na svojoj koži osjetilo šta se dešava kada mržnja počne rasti.

“Ovdje imamo primjer zajedničkog života počevši od arhitekture do drugih aspekata funkcionisanja grada”, rekla je Kennedy.

Inače, Kerry Kennedy je kćerka bivšeg američkog senatora Roberta F. Kennedya i nećakinja nekadašnjeg predsjednika SAD-a Johna Kennedyja. Oba člana njene porodice – Robert F. Kennedy i John Kennedy ubijeni su u atentatu.

Klix.ba

Objava Kerry Kennedy u Sarajevu: Ovaj grad je primjer zajedničkog života od kojeg trebaju učiti EU i SAD pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement