Connect with us

BiH

Kiša ponovo u centralnoj Bosni poplavila kuće, rušila mostove i uništi…

Avatar

Published

on

Stanje na području Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona se normalizira nakon poplava i klizišta koje su pogodile mještane nekoliko općina u ovim kantonima.
Stanje na području Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona se normalizira nakon poplava i klizišta koje su pogodile mještane nekoliko općina u ovim kantonima.

Kiša koja je padala danas u toku dana stvorila je brojne probleme na području Kantona. Lokalni i regionalni putevi bili su blokirani zbog izlijevanja vode, ali i zbog aktiviranih klizišta.
Najgore je bilo na području Općine Maglaj gdje je rijeka Fojnica poplavila nekoliko kuća i dobara mještana koji su pomoć u mehanizaciji dobili u poslijepodnevnim satima nakon čega se popravilo stanje te se voda vratila u svoje korito.

Foto: E. M./Klix.ba

 

U Kaknju su oborinske vode blokirale putnu komunikaciju, a klizište u Starposlima je onemogućilo putnu komunikaciju prema Arnautima. Međutim sva mehanizacija je odmah upućena na mjesto događaja te je u večernjim satima odvijanje saobraćaja od Dubovog Brda do Brnjica uspostavljen.
Načelnik Kaknja Aldin Šljivo zahvalio se predsjedniku Mjesne zajednice Mensuru Šahmanu na koordinaciji na terenu, a u izjavi za Klix.ba je kazao da su pravovremeno djelovali na mjestima gdje je kiša izazvala veće probleme.

Foto: E. M./Klix.ba

 

Na području Grada Zenica rijeka Lašva se izlila u nekoliko zeničkih naselja, a među njima Lokvine i Vardište, dok je putna komunikacija bila u potpunosti obustavljena u mjestu Sviće.
Rijeka koja je izašla iz korita u potpunosti je poplavila i gradilište Euroasfalta i to po drugi put ove godine, a uništen je i asfalt na putu zbog čega je odvijanje saobraćaja otežano.

Foto: E. M./Klix.ba

 

Poplave su zabilježene i na području Srednjobosanskog kantona u mjestu Maline kod Travnika te u Lašvanskoj dolini gdje su zabilježena manja plavljenja objekata i izlijevanje rijeke Lašve iz korita.
S obzirom na to da su padavine večeras manjeg intenziteta, vodostaji rijeka opadaju, a stanje na terenu se normalizira.

( Klix.ba )
Objava Kiša ponovo u centralnoj Bosni poplavila kuće, rušila mostove i uništila puteve pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement