Connect with us

BiH

Kiše prouzrokovale poplave u BiH: Bujica oštetila most, njive pod vodo…

Avatar

Published

onNakon kišnih padavina došlo je do porasta vodostaja rijeka na području Tuzlanskog kantona (TK), a najkritičnije je stanje sa rijekom Sprečom – potvrđeno je  iz Kantonalne uprave civilne zaštite TK, javlja Tuzlanski.ba.
Također, postoji opasnost od izljevanja rijeka i mogućih poplava. Sve opštinske službe Kantonalne uprave civilne zaštite TK prate situaciju na terenu te redovno izvještavaju o trenutnom stanju.
Načelnik opštine Lukavac, Edin Delić putem svoje Facebook stranice objavio je video i fotografije nabujale rijeke i poplavljenih njiva, uz upozorenje da je najteže stanje u MZ Poljice, te u MZ Šikulje gdje je voda oštetila most.

Također, voda je stvorila opasnost i u dvorištu jedne kuće u naselju Gnojnica. Delić je kazao da će Opštinski štab civilne zaštite Lukavac proglasiti mjere, a pozvao je i sve prisutne iz mjesnih zajednica da izvještavaju nadležne službe o stanju na terenu.

Objava Kiše prouzrokovale poplave u BiH: Bujica oštetila most, njive pod vodom (FOTO/VIDEO) pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement