Connect with us

BiH

KO SDP BiH: Transparentnost prije svega, spriječit će odlazak ovolikog…

Avatar

Published

onVlada SBK/KSB je na 5.sjednici utvrdila NACRT UREDBE o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u Srednjebosanskom kantonu.
Dalje kažu da se ovom Uredbom uređuje postupak prijema u radni odnos na određeno i neodređeno vrijeme u zavodima, agencijama, direkcijama i upravnim organizacijama…da skratimo nabrajanje Vlade SBK/KSB, radi se o upošljavanju u državne institucije na području Srednjobosanskog kantona i općinama SBK/SBK.
Predlagač ove Uredbe je ministar privrede. Kakva je namjera Vlade SBK/KSB pokazuje činjenica da je ministar privrede po struci doktor medicine, i umjesto da se bavi svojom strukom i rješavanjem tako nagomilanih problema u zdravstvu i ogromnim dugovanjima Bolnice Jajce, iz koje dolazi resorni ministar, on se bavi privredom, koja je, kao i Bolnica Jajce, u totalnoj dubiozi.
Pitamo ministra privrede da nam pokaže spisak uposlenih u ministarstvu u zadnjih deset godina?!
Redom i neredom sve članovi SDA i HDZ, i tako u čitavom javnom sektoru. Ako bi Vlada SBK/KSB bila bar malo moralna, onda bi trebala da se prilikom upošljavanja u javnom sektoru da prilika svima onima koji ispunjavaju uslove, a ne kako je to sada, samo članska karta SDA ili HDZ, a o struci može i poslije.
Treba dati priliku svima, a ne odabranima, i na taj način, transparentnost prije svega, spriječiti ćemo odlazak ovolikog broja mladih osoba.
 
(KO SDP BiH)
Objava KO SDP BiH: Transparentnost prije svega, spriječit će odlazak ovolikog broja mladih osoba! pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement