Connect with us

BiH

Koalicija za Mostar poručuje: Ostajemo jedinstveni

Avatar

Published

on

Koalicija za Mostar poručuje: Ostajemo jedinstveni

Vijećnici Kluba “Koalicije za Mostar 2020” u Gradskom vijeću Mostara poručuju da ostaju jedinstveni, te da im je cilj sačuvati jedinstvo i ostvariti većinu u Gradskom vijeću s “probosanskohercegovačkim ili promostarskim blokom”.

“Pozivamo sve političke subjekte koji su osvojili vijećničke mandate u novom sazivu Gradskog vijeća Mostara na ozbiljno ponašanje, jer Mostar nema vremena za bilo kakve politikantske igre i politička nadmudrivanja. Smatramo da je krajnje vrijeme da se svi uozbilje kako bi se proces formiranja nove gradske vlasti što prije završio u predviđenim rokovima i na demokratski način”, priopćeno je iz Kluba vijećnika “Koalicije za Mostar 2020”.

Iz te koalicije dalje navode kako politički subjekti moraju što prije otpočeti pregovaračke procese, jer je to “jedini način da se u demokratskom dijalogu sukobe različiti stavovi i pokušaju pronaći kompromisna rješenja”.

“Ovo je posebno važno za one političke stranke i grupacije koje u javnim nastupima zagovaraju ideju jedinstvenog i multietničkog Mostara. Naša politička stvarnost ne smije biti politička igra, već ozbiljni razgovori koji će ponuditi konkretna rješenja, a sve kako bi Mostar i njegovi građani konačno dobili vlast koja će početi rješavati nagomilane probleme”, poručili su iz Koalicije za Mostar.

Poziv za razgovore BH Bloku, dodaju, ostaje i dalje otvoren, ali bez ikakvih uvjetovanja.

“Cilj nam je postići dogovor s BH. blokom, zajedničku koaliciju u Gradskom vijeću Mostara, ali smo spremni i za razgovore sa svim drugim političkim subjektima koji će činiti Gradsko vijeće”, stoji na kraju priopćenja.

BHRT

The post Koalicija za Mostar poručuje: Ostajemo jedinstveni appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement