Connect with us

Jajce

Kome pripada katanac s Plivskog mosta nakon raskida?

Jajce Online

Published

on

Vjerujemo da su mnogi bili u dilemi i u velikom problemu nakon raskida šta učiniti s katancem na Plivskom mostu u Jajcu?

Kako ga uzeti sebi ili konkretnije skloniti kako neki budući momak/djevojka ne bi bili ljubomorni što pored vašeg katance stoji vaše ime i bivšeg partnera/partnerice? Ekipa se uputila na teren s odlučnom misijom da istraži ovaj problem. Prva stanica – Sud Bosne i Hercegovine.

“To je problem koji se javio prije nekih šest, sedam godina i mi smo od tada počeli s izmjenama zakona, odnosno uputili smo apel zakonodavnim organima da urade nešto po pitanju toga. Dobili smo konkretne stavke i upute kojih se pridržavamo za sve buduće slučajeve. Dakle situacija je poprilično jednostavna. Ako ste ostavljeni, katanac pripada vama. Šta on ili ona ima da traži više tu ako ste već ostavljeni? Katanac punopravno pripada strani koja je ostavljena”, izjavio je Ranko Debevec, Predsjednik Suda Bosne i Hercegovine.

Također, postoje i neke dodatne sitne odrednice koje mogu jako efikasno koristiti budućem rastavljenom paru.

“Postoji i opcija, ako vas je možda partner/ica ostavio/la zbog druge osobe, a vi dobili nadležnost katanca, imate zakonsko pravo da ostavite katanac na mostu koliko god vam je volja kako bi im napakostili. Također, imate pravo da na katanac zakačite dodatni, te dopišete prezime osobe koja vas je ostavila te neku skromnu poruku za kraj tipa ‘kurvo, varalice, lažove, mufljuze’ i slično. U tom slučaju, obzirom da ste povrijeđeni imate pravo da odgovorite verbalno. Sve je dozvoljeno osim psovanja mrtvih roditelja”, dodao je Debevec.

Ako se ipak na kraju odlučite na pomirenje, možete dodati na postojeći katanac dodatni s datumom smirivanja sukoba.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement
The location could not be found.