Connect with us

Jajce Online

Komisija zasjeda krajem maja: Većina klubova iz PLBiH ispunjava uvjete za licencu

Avatar

Published

on

Pandemija korona virisa zaustavila je fudbalsku loptu na kompletnoj planeti, ali i usporila i mnoge druge poslove u klubovima i savezima.

Pandemija korona virisa zaustavila je fudbalsku loptu na kompletnoj planeti, ali i usporila i mnoge druge poslove u klubovima i savezima.

Tako je u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine već u dva navrata pomjeran proces licenciranja klubova za Premijer ligi i za evropske kupove.

Prvostepenoj komisiji su prvo do 31. marta trebali da se predaju svi potrebni papiri, da bi se dobila licenca za domaća i međunarodna takmičenja.

Zbog korone je sve prolongirano za mjesec dana, a taj rok je istekao jučer. Prema pisanju Sport DC, i on će biti pomjeren te će klubovi još moći dostavljati dokumenta.

Zasjedanje Prvostepene komisije za licenciranje bi se moglo očekivati tek krajem maja. Ono što može da raduje je činjenica da ove godine klubovi mnogo bolje stoje od prethodnih, kada se tiče licenciranja.

Član Komisije koji je želio ostati anoniman ističe da svi klubovi, sa izuzetkom zeničkog Čelika, imaju već sada gotovo sve završene papire za dobijanje licenci. To se posebno odnosi na one ekipe koje figuriraju kao kandidati za izlazak na evropsku scenu:

Klubovi su vrlo revnosno i odgovorno pristupili licenciranju ove godine. Ono što smo do sada dobili je odlično i mislim da će Drugostepenoj komisiji ostati samo zenički Čelik. Oni su vrlo kritično oko dobijanja papira. Nedavno je u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine dolazio neki prevodilac bivšeg predsjednika kluba Aydina Olguna i pričao nam bajke kako će tim iz Zenice ispuniti sve obaveze. Čisto sumnjam u to”, rekao je jedan od članova Prvostepene komisije za licenciranje.

Po svemu sudeći tim iz Zenice čeka sudbina banjalučkog Borca. On je prije tri godine bio izbačen iz Premijer lige zbog duga.

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Komisija zasjeda krajem maja: Većina klubova iz PLBiH ispunjava uvjete za licencu pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement