Connect with us

BiH

Komšić o Dodikovom pozivu na ostavku: Neću se raspravljati s njegovim …

Avatar

Published

on

Komšić o Dodikovom pozivu na ostavku: Neću se raspravljati s njegovim ...

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić oglasio se povodom poziva člana Predsjedništva Milorada Dodika da podnese ostavku.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić oglasio se povodom poziva člana Predsjedništva Milorada Dodika da podnese ostavku.

Kako je Komšić rekao okupljenim novinarima ispred zgrade Predsjedništva u Sarajevu, on ima razumijevanja za njega u određenim situacijama, ali o ovome neće raspravljati.

On je dodao kako s “djetetom nema problema koje ima s Miloradom Dodikom”.

“Mogu imati razumijevanja za njegova stanja, ali ne mogu raspravljati s njegovim bijesnim glistama. To što se njemu ne sviđa što sam ja u Predsjedništvu, morat će da se strpi još dvije godine”, rekao je Komšić.

Dodik smatra da je Komšić izmanipulisao Evropski sud za ljudska prava i javnost tako što je dokument vezan za novu sutkinju Ustavnog suda BiH iz Njemačke navodno sakrio i dostavio odgovor bez konsultacija s druga dva člana Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući je nekoliko puta kazao kako je Dodik zapravo ponesen svojim interpretacijama Ustava BiH i zakona te da se tako ne može raditi. Komšić je rekao da je dokument o sutkinji bio dostupan.

“Ako neko misli da je neko ovdje naivan i ako misli da će kroz interpretaciju Ustava i zakona doći do cilja, a što ne piše ni u Ustavu i zakonu, taj se grdno vara. Ja ga razumijem, on dolazi iz dijela BiH gdje je njegova riječ prva i posljednja. Ali on se mora navići na to da dolazi na posao i da čita dokumente. Ako misli da je nešto urađeno protiv Ustava BiH, nek se obrati tom ‘mrskom’ Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine”, rekao je Komšić.

On je dodao, odnosno ponovio raniji stav, da je Dodik talac svojih riječi i postupaka te da se onda vraća unazad i negira rečeno.

Klix.ba

Objava Komšić o Dodikovom pozivu na ostavku: Neću se raspravljati s njegovim bijesnim glistama pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement