7.6 C
Jajce
Subota, 2 ožujka, 2024
BiH

Komšić-Sanchez: Španija će više angažovati kako bi pomogla BiH na putu u EU i NATO

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se danas sa premijerom Kraljevine Španije Pedrom Sanchezom u sjedištu Vlade Kraljevine Španije u Madridu

Na sastanku, koji se održava tokom visoke državne posjete predsjedavajućeg Željka Komšića Španiji, razgovarano je o jačanju međusobnih odnosa Bosne i Hercegovine i Kraljevine Španije, a premijer Sanchez je izrazio posebnu želju da se Španija više angažuje u pomoći Bosni i Hercegovini na putu u EU i NATO.

U tom smislu je premijer Sanchez naglasio i kako će Španija koristiti svoje kontakte kako bi pomogla Bosni i Hercegovini, te zatražio da se kontakt sa predsjedavajućim Komšićem održava redovno, kako bi mogli iz prve ruke znati stvarno stanje u Bosni i Hercegovini. Premijer Sanchez je prihvatio i poziv predsjedavajućeg Komšića da posjeti Bosnu i Hercegovinu u narednom periodu.

Predsjedavajući Komšić je premijera Sancheza upoznao sa posljednjim dešavanjima u Bosni i Hercegovini, zahvalio na dosadašnjoj pomoći koju je pružala Španija, te izrazio posebnu zahvalnost premijeru Sanchezu zbog stava da je poštovati i pridržavati se prioriteta iz mišljenja Evropske komisije esencijalno za napredak Bosne i Hercegovine prema EU.

Predsjedavajući  Komšić i premijer Sanchez razgovarali su i o unapređenju ekonomskih odnosa i turističke saradnje, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

S. R.

(NovaSloboda.ba)

Agencije

The post Komšić-Sanchez: Španija će više angažovati kako bi pomogla BiH na putu u EU i NATO appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Advertisement

Povezane vijesti

Mnogo započeli u Banjaluci i Sarajevu, a zbog blokada malo realizovali

Jajce Online

VSTV bira vršioca dužnosti glavnog državnog tužioca Tužilaštva BiH

Jajce Online

Rustikalno romantično

Jajce Online