Connect with us

BiH

Komšić u Briselu: Nemojte misliti da je Milorad Dodik toliko važan ovd…

Avatar

Published

on

Komšić u Briselu: Nemojte misliti da je Milorad Dodik toliko važan ovd...

BiH

predsjedavajući predsjedništva bih

Prvi sastanak lidera EU i zapadnog Balkana nakon evropskih izbora 2019. godine

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, na poziv predsjednika Evropskog vijeća Charlesa Michela, prisustvovao je neformalnom sastanku i večeri lidera EU i lidera Zapadnog Balkana u Briselu.

Komšić je nakon sastanka dao kratku izjavu medijima.

– Nemojte vi baš misliti da je Milorad Dodik toliko važan ovdje u Briselu i da se neko baš toliko obazire na njega. Ono što sam ja sa gospodinom Vučićem usput progovorio, jeste da njemu baš nije drago zbog toga što smo mi reagirali prema njemu na način kako je on nastupio prema gospodinu Dodiku, rekao je Komšić i dodao:

– Dakle, vidio sam da ga je to malo uvrijedilo i povrijedilo, ali Bože moj, šta ćete, to je tako.

– Potvrđena je nedvosmislena podrška i posvećenost rukovodstva Evropske unije regiji zapadnog Balkana, te najavljeno da je Evropska unija odlučna ojačati podršku političkim, privrednim i društvenim promjenama u regionu. Ponovljeno je da je cilj snažna, stabilna i ujedinjena Evropa – navedeno je u saopćenju.

Kako je istaknuto, razgovarano je i o novoj metodologiji pristupanja za zemlje zapadnog Balkana i otpočinjanju pregovora sa Republikom Sjevernom Makedonijom i Republikom Albanijom.

Večeri su prisustvovali i predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, te visoki predstavnik za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednik Evropske komisije Josep Borrella.

Od lidera iz regije prisustvovali su predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Hrvatske Andrej Plenković, ministar vanjski poslova Sjeverne Makedonije Nikola Dimitrov, predsjednik Kosova Hashim Thaci i premijer Albanije Edi Rama.

Fokus.ba

Objava Komšić u Briselu: Nemojte misliti da je Milorad Dodik toliko važan ovdje pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement