Connect with us

BiH

Komšić u Kanadi s najvišim zvaničnicima: Iskazana podrška reformama u …

Avatar

Published

on

Komšić u Kanadi s najvišim zvaničnicima: Iskazana podrška reformama u ...

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se danas sa ministrom vanjskih poslova Kanade Francois-Philippeom Champagneom u Otavi.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se danas sa ministrom vanjskih poslova Kanade Francois-Philippeom Champagneom u Otavi.

Sagovornici su pozdravili današnji susret i njegov značaj s obzirom na to da je ovo prvi put da se član Predsjedništva Bosne i Hercegovine sastaje sa najvišim zvaničnicima Kanade. Razgovarano je o odnosima Bosne i Hercegovine i Kanade, kao i o izazovima s kojima se susreću zemlje Zapadnog Balkana, ali i čitav svijet.

Ministar vanjskih poslova iskazao je podršku Kanade Bosni i Hercegovini na njenom putu ka NATO-u i EU. Razmijenjena su mišljenja o trenutnoj migrantskoj krizi koja pogađa Evropsku uniju i Tursku, te kako bi se to moglo odraziti na Bosnu i Hercegovinu i zemlje regije koje nemaju kapacitet da odgovore na ove izazove.

Iskazan je interes Kanade da pruži podršku Bosni i Hercegovini u vidu reformi, novih investicija i projekata. Razgovarano je i o potrebi potpisivanja Sporazuma o unapređenju i zaštiti stranih investicija kao prvom koraku ka značajnijim ulaganjima Vlade Kanade u Bosnu i Hercegovinu.

Zaključeno je da su od velike važnosti za ovu saradnju vladavina prava i sigurnost u Bosni i Hercegovini, ali prvenstveno provođenje reforme pravosuđa koja će omogućiti da Bosna i Hercegovina bude stabilna zemlja za nova ulaganja i saradnju.

Klix.ba

Objava Komšić u Kanadi s najvišim zvaničnicima: Iskazana podrška reformama u BiH i putu ka EU pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement