Connect with us

Jajce

Konaković objavio razgovor s Izetbegovićem: “Jel ti važniji narod ili …

Avatar

Published

on

Predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković objavio je prepisku razgovora s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem iz 2017. godine u kojoj polemiziraju o razlozima tadašnjeg Konakovićevog nezadovoljstva u stranci.

Konaković je poruke objavio nakon niza međusobnih prepucavanja. Nedavno je Izetbegović pozvao Konakovića da objavi bilo kakve poruke ako ih uopće i ima, navodeći da bivši premijer Kantona Sarajevo govori neistine, piše Klix.ba.

Konaković je nekoliko puta najavljivao da ima kompromitirajuće poruke s Izetbegovićem, a sada ih je i objavio.

 

Tako je Izetbegović 14. srpnja 2017. godine između ostalog pisao Konakoviću i citirao njegovu raniju izjavu za medije: “‘Moram reći da ja cijenim stranku, ali ja imam odgovornost prema Bogu, narodu, građanima Kantona pa tek onda prema SDA. Dovođenje u red Vodovoda mnogo mi je bitnije od reakcije pojedinaca iz SDA’. Selam, Dino. Je li te zbilja neko iz vrha SDA inicirao na ovakvu izjavu”, upitao je Izetbegović tadašnjeg premijera KS.

Na to mu je Konaković odgovorio: “Alejkumu selam predsjedniče. Jasno sam rekao da je to iz vrha KO SDA. Pisao sam vam o problemu koji imam s Ćesirom (Huso) i još nekim pojedincima. To postaje nepodnošljivo i na štetu sistema i našeg naroda. Medijima je naravno intriga da napišu vrh i da se možda misli da ste to vi”, odgovorio je Konaković.

Izetbegović mu je odgovorio: “Tako to trebaš definirati. Formulacija da ti je narod preči od SDA nanosi štetu i tebi i stranci. Stranka ti drži leđa, imenuje te, brani te kao porodica. Ne možeš govoriti o rodbini loše, bagatelisati je kompletnu samo zato što je jedan od trideset rođaka loš. Bujrum na kavu iduće sedmice. Selam”, bila je Izetbegovićeva poruka o kojoj je Konaković često govorio.

U obrazloženju objavljivanja prepiske s Izetbegovićem Konaković ističe da ipak neće objaviti poruke u kojima mu lider SDA čestita na uspjesima vlade koju je vodio.

Dnevnik.ba

Feed: VolimJajce.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement