Connect with us

BiH

Konjic mladim parovima sufinansira troškove medicinski potpomognute oplodnje

Avatar

Published

on

Konjic mladim parovima sufinansira troškove medicinski potpomognute oplodnje

Opština Konjic donijela je Pravilnik o dodjeli novčanih sredstava za sufinansiranje troškova biomedicinski potpomognute oplodnje, saopštili su iz te opštine.

Navode kako je Pravilnik donesen kako bi se stvorili preduslovi da mladi imaju veće mogućnosti za planiranje porodice, uz poseban akcenat na medicinski potpomognutu oplodnju.

Mladi i zdravlje, reproduktivno zdravlje, planiranje porodice i razvoj, prioriteti su politike javnog zdravstva Općine Konjic, stoji u saopštenju.

Pravilnikom, koji je potpisao konjički načelnik Osman Ćatić, bračni parovi će imati novčanu podršku za prvi pokušaj u iznosu od 3.000, dok je za drugi i treći pokušaj predviđen novčani iznos od 2.000 maraka.

“Mnogi parovi iz različitih socio-ekonomskih razloga u nemogućnosti su da se ostvare kao roditelji i na tom putu želimo da im, u skladu s trenutnim mogućnostima, finansijski omogućimo pristup medicinskim procesima koji su neophodni”, kazao je Ćatić, podsjećajući kako je ovo samo jedan od vidova pomoći stanovnicima opštine Konjic, koji žele potomstvo i žele da žive u sredini, koja im pomaže na putu da to ostvare.

(Fena)

Agencije

The post Konjic mladim parovima sufinansira troškove medicinski potpomognute oplodnje appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement