Connect with us

BiH

Konsultacije o smanjenju carinskih stopa pri uvozu novih automobila u …

Jajce Online

Published

onU srijedu, 13. februara 2019, u organizaciji Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, biće održan konsultativni sastanak o Prijedlogu odluke o privremenoj suspenziji i smanjenju carinskih stopa pri uvozu novih automobila do 31. decembra 2019, pripremljenoj u cilju stvaranja boljeg regulatornog okvira za uvoz novih, a posebno automobila na električni pogon.
Ministar Mirko Šarović organizovao je sastanak nadležnih institucija, komorskog sistema i udruženja, kako bi se stručna javnost uključila u izradu što kvalitetnijeg propisa i kako bi Bosna i Hercegovina što efikasnije odgovorila na ubrzane promjene koje se dešavaju na svjetskom tržištu, gdje se broj električnih automobila iz godine u godinu udvostručuje.
Stvaranje uslova za uvoz ovih automobila posebno je važno sa aspekta smanjenja zagađenja. Podsjećamo, Bosna i Hercegovima je na prvom mjestu u Evropi, po broju smrtnih slučajeva uzrokovanih zagađenjem vazduha, a procjenjuje sa da 30% zagađenja dolazi iz izduvnih gasova automobila, saopćeno je.
 
 
(N1)
Objava Konsultacije o smanjenju carinskih stopa pri uvozu novih automobila u BiH pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement