Connect with us

BiH

Koronavirus u BiH: Više od 1040 potvrđenih slučajeva

Avatar

Published

on

Koronavirus u BiH: Dvoje zaraženih u KS, nema novooboljelih u ZHŽ

Ažurirane podatke o broju i zdravstvenom stanju osoba u Bosni i Hercegovini kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa, možete pratiti  u programima BHT-a, BH radija 1 kao i na našem portalu.

Do sada je širom naše zemlje zabilježeno više od 1040 slučajeva, najviše na području Hercegovine i u Republici Srpskoj. Ovdje objavljeni podaci temelje se na zvaničnoj statistici nadležnih institucija u Bosni i Hercegovini.

U Federaciji BiH zabilježena su 603 slučaja, dok je u Republici Srpskoj broj osoba pozitivnih na koronavirus iznosio 425.

Potvrđeno još deset slučajeva zaraze koronavirusom

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) sinoć je potvrđeno deset novih pozitivnih testova na koronavirus. Radi se o osam osoba iz Zenice, te po jednoj iz Sarajeva i Žepča.

Mostar: Potvrde za kretanje samo podnosiocu zahtjeva

Štab civilne zaštite Grada Mostara obavijestio je građane koji su podnijeli zahtjev za izdavanje potvrde o kretanju unutar HNK, kao i one koji namjeravaju podnijeti takav zahtjev, da svi zahtjevi koji nisu podnijeti na propisanom obrascu koji ima formu same potvrde o kretanju neće biti razmatrani.

Također, kako ističu, zbog restriktivnosti u izdavanje potvrda o kretanju, naređene od Štaba civilne zaštite HNK, neće se izdavati potvrde za više članova jedne porodice, već samo podnosiocu zahtjeva.

bhrt.ba

Objava Koronavirus u BiH: Više od 1040 potvrđenih slučajeva pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement