Connect with us

BiH

Koronavirus u BiH: Više od 1080 zaraženih

Avatar

Published

on

Koronavirus u BiH: 459 zaraženih, 13 umrlih

Ažurirane podatke o broju i zdravstvenom stanju osoba u Bosni i Hercegovini kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa, možete pratiti  u programima BHT 1, BH Radija 1, kao i na našem portalu.

Do sada je širom naše zemlje zabilježeno ukupno 1090 slučajeva zaraze koronavirusom. Preminula je 41 osoba. Ovdje objavljeni podaci temelje se na zvaničnoj statistici nadležnih institucija u Bosni i Hercegovini.

 Zaraženi Umrli Oporavljeni
BiH 1090 41 236
FBiH 619 25 55
RS 453 14 179
Brčko Distrikt 18 2 2

Jučer dva smrtna slučaja

U Bosni i Hercegovini jučer su potvrđena još dva smrtna slučaja izazvana posljedicama zaraze koronavirusom. Preminuo je 68-godišnji muškarac iz Brčkog, koji je bio srčani bolesnik, a liječen je u Medicinskom institutu Bajer u Tuzli. Druga žrtva Covid-19 je 61-godišnji muškarac iz Čitluka, koji je bio hospitaliziran u bolnici u Mostaru.

U BPK dijete oboljelo od koronavirusa

Na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) jučer je potvrđen još jedan slučaj koronavirusa, a riječ je o maloljetnom djetetu. Direktorica Zavoda za javno zdravstvo BPK Goražde dr. Medina Bičo je rekla da se radi o bližem srodniku ranije pozitivne osobe, koja je retestirana i sada je negativna. Dijete se osjeća dobro i nema nikakve simptome. Kompletna porodica je od ranije u izolaciji.

Pet novozaraženih u USK, TK bez novih slučajeva

Kod četiri osobe iz Cazina i jedne iz Bihaća jučer je potvrđena zaraza virosm korona. Na području Tuzlanskog kantona u protekla 24 sata nije registrovan nijedan novi slučaj. U tom kantonu dosad je koronavirusom zaražena ukupno 71 osoba.

bhrt.ba

Objava Koronavirus u BiH: Više od 1080 zaraženih pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement