Connect with us

BiH

Koronavirus u BiH: Više od 920 zaraženih, 37 smrtnih slučajeva

Avatar

Published

on

Koronavirus u BiH: Ukupno 580 zaraženih, 19 preminulih

Informacije u vezi sa pandemijom korona virusa u BiH možete pratiti u programima BHT1 i BH Radija 1, kao i na našem portalu. Najnovije informacije nalaze se u vrhu članka.

U BiH je najmanje 921 osoba pozitivno na koronavirus. Od toga je 523 u Federaciji BiH, 381 u Republici Srpskoj i 17 u Brčko Distriktu. Do sada je preminulo ukupno 37 osoba, a oporavilo se najmanje 129.

Zabrana kretanja između Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže

Opština Istočno Novo Sarajevo saopštila je da je u dane vikenda na snazi zabrana kretanja između ove i opštine Istočna Ilidža.

Iz Opštinske uprave je saopšteno da su provjerom sa nadležnima u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo obaviješteni da zabrana kretanja stanovništva vikendom važi i za ove dvije opštine, iako su prethodno objavili da ne važi.

Opštinska uprava moli građane da se pridržavaju uputstava Republičkog štaba za vanredne situacije.

Brčko: Karantin u šatorskom naselju

U Brčkom je sinoć uspostavljen karantin u šatorskom naselju, koji su ranije podigli pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Svi državljani BiH koji pređu granični prelaz na savskom mostu između Brčkog i Gunje, biće smješteni u šatore koji se nalaze na stadionu Fudbalskog kluba “Jedinstvo”. Na području Brčko Distrikta karantinska izolacija traje 28 dana.

Dvoje novozaraženih u BPK

Dva uposlenika Kantonalne bolnice Goražde zaražena su koronavirusom, izjavila je direktorica Zavoda za javno zdravstvo Bosanskopodrinjskog kantona dr. Medina Bičo. Kako je rekla, riječ je o rendgen tehničaru i rendgen inženjeru koji su imali kontakt sa zaraženom pacijenticom. Naglasila je da za sada nema bojazni da je virus ušao u zdravstvenu ustanovu.

Smrtni slučaj u Širokom Brijegu

U Širokom Brijegu je zabilježen još jedan smrtni slučaj od posljedica zaraze koronavirusom. Preminuo je 67-godišnji muškarac, koji je imao i niz hroničnih oboljenja. To je ukupno četvrta smrt od Covid-19 u Zapadnohercegovačkom kantonu i treća u Širokom Brijegu.

bhrt.ba

Objava Koronavirus u BiH: Više od 920 zaraženih, 37 smrtnih slučajeva pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement