Connect with us

BiH

Koronavirus u BiH: Zaraženo više od 800 ljudi, preminulo 34

Avatar

Published

on

Koronavirus u BiH: Zaraženo više od 800 ljudi, preminulo 34

U BiH su do sada zabilježena 804 slučaja koronavirusa, a testirano je gotovo 7,5 hiljada ljudi, dok je 16.368 pod nadzorom, a 34 osobe su umrle. Republika Srpska ima 348 slučajeva, a 12 je umrlih. Federacija BiH bilježi 456 zaraženih, a 21 osoba je preminula. Brčko distrikit ima 16 slučajeva zaraze koronavirusom, a zabilježen je jedan smrtni slučaj.

Informacije u vezi sa pandemijom korona virusa u BiH možete pratiti u programima BHT1 i BH Radija 1, kao i na našem portalu. Najnovije informacije nalaze se u vrhu članka.

FŠCZ: Nove naredbe s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa

Federalni štab civilne zaštite donio je tri nove naredbe s ciljem sprečavanja širenja zaraze koronavirusa.

  1. Da FUCZ dostavi UKC Tuzla 2.000 testova na koronavirus, ZZJZ TK-a i ZZJZ USK-a po 1.200 transportnih medija i po 1.200 briseva, a ZZJZ BPK-a Goražde 1.000 transportnih medija i 1.000 briseva.
  2. Da FUCZ izvrši raspodjelu zaštitnih sredstava i opreme (po 2.000 zaštitnih vizira, zaštitnih maski i zaštitnih rukavica) za potrebe zaposlenika Granične policije, UIO i FUIP koji obavljaju dužnost na graničnim prelazima na kojima su osigurani šatorski prostori za privremeni boravak bh. državljana koji ulaze u BiH.
  3. Da FUCZ da osigura i postavi 33 pokretne EKO WC kabine na graničnim prelazima Orašje (7), Velika Kladuša/Maljevac i Kamensko (po 4) i po dva na graničnim prelazima Šamac, Gorica, Bosansko Grahovo/Strmica, Doljani, Osoje, Čepikuće, Neum I i II, Ivanica i Bijača.

Još jedan pozitivan slučaj u HNK

U poslijepodnevnim i večernjim satima, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 testirano je 35 uzoraka, od kojih je 1 pozitivan iz Hercegovačko-neretvanskog kantona – Čitluk, saopšteno je iz Štaba civilne zaštite HNK.

RS: Narednih 15 dana ključni u borbi protiv koronavirusa

Narednih 15 dana su ključni u borbi protiv virusa korona u Republici Srpskoj, upozorio je Štab za vanredne situacije, te pozvao građane da budu odgovorni i disciplinovani i da poštuju sve propisane higijensko-epidemiološke mjere.

Štab je posebno apelovao na lica kojima su propisane mjere kućne izolacije, da ih se strogo pridržavaju.

bhrt.ba

Objava Koronavirus u BiH: Zaraženo više od 800 ljudi, preminulo 34 pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement