Connect with us

BiH

Koronavirus u BiH

Avatar

Published

on

Koronavirus u Bosni i Hercegovini

Informacije u vezi sa pandemijom korona virusa u BiH možete pratiti u programima BHT1 i BH Radija 1, kao i na našem portalu. Najnovije informacije nalaze se u vrhu članka.

U BiH je najmanje 959 osoba pozitivno na koronavirus.

Zaraženi Umrli Oporavljeni
BiH 959 37 139
FBiH 550 22 29
RS 392 14 110
Brčko Distrikt 17 1 /
Covid – 19 u BiH, informacije zvaničnih institucija

Gradonačelnik Srebrenika za BHRT: Ukida karantin u Srednjoj Špionici

Dobio sam potvrdu da su posljednji uzorci negativni na Covid 19 klastera Srednja Špionica tako da je i za preostali dio naselja ukinuta mjera izolacije, potvrdio je za BHRT gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović.

Nakon što je utvrđeno da je nulti pacijent žena koja se kretala na više lokacija, čitavo naselje, koje broji više od 400 mještana, je stavljeno pod karantin.

ŽZH: Na snazi zabrana kretanja van županije

Ministarstvo unutarnjih poslova je u protekla 24 sata napisalo jednu prekšrajnu prijavu za kršenje samoizolacije, dvije za kršenje policijskog sata, a druge vrste prekršaja nisu zabilježene.

[embedded content]

Na snazi je zabrana kretanja izvan svog mjesta prebivališta osobama s prostora Županije Zapadnohercegovačke osim u svrhe odlaska na posao ukoliko je to neophodno, za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku skrb, osobe koje vrše opskrbu navedenih područja i za osobe koje iz vitalnih obiteljskih razloga pružaju skrb djeci ili starijima ili obavljaju kupovinu žitovnih namirnica za iste.

S obzirom na povećani broj požara u posljednjim danima, apeliramo na sve građane ako imaju bilo kakva saznanja da je neki od požara izazvan ljudskim utjecajem, da obavijeste operativni centar na broj 121.

bhrt.ba

Objava Koronavirus u BiH pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement