Connect with us

BiH

Košarac ponudio ostavku, još jednom se izvinio svim građanim BiH

Avatar

Published

on

Košarac ponudio ostavku, još jednom se izvinio svim građanim BiH

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH ponudio je ostavku nakon dešavanja u jednom sarajevskom ugostiteljskom objektu gdje je prisustvovao zabavi u vrijeme pandemije koronavirusa i restriktivnih mjera.

Nakon veoma negativnih reakcija javnosti i mnogih građana, te kritika koje su mi upućene od strane predsjednika SNSD-a gospodina Dodika, ali i mojih brojnih stranačkih i parlamentarnih kolega, spreman sam da ponudim svoju ostavku i svoj mandat stavim na raspolaganje predsjedavajućem Savjeta ministara BiH gospodinu Tegeltiji, kazao je Košarac na svome Twitter nalogu.

Zbog svog neodgovornog i nepromišljenog postupka sam spreman snositi sve sankcije koje mi izrekne stranka. Građanima Republike Srpske, cijele BiH i posebno svojim glasačima još jednom upućujem izvinjenje za moje neodgovorno ponašanje u veoma teškim danima za sve građane.

Prethodna dva dana sam izbjegavao svaki nepotreban kontakt, a od danas popodne se nalazim u kućnoj samoizolaciji u Istočnom Sarajevu, pa ću narednih 14 dana ispunjavati svoje radne obaveze i dogovorene sastanke online radom od kuće, kazao je Košarac.

Svoj posao sam i do sada obavljao savjesno i odgovorno, bez ikakvih propusta i afera ili kritika javnosti, u interesu svih građana BiH i tako ću i nastaviti do konačne odluke mojih pretpostavljenih.

Podsjetimo predsjednik SNSD-a Milorad Dodik ranije je izjavio je da je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, prisustvom na privatnoj zabavi u Sarajevu na kojoj nisu ispoštovane važeće zaštitne mjere i preporuke tokom epidemije virusa korona, napisao kraj svog političkog puta, te da u tom pogledu nema nikakve dileme.

OPŠIRNIJE OVDJE

bhrt.ba

Objava Košarac ponudio ostavku, još jednom se izvinio svim građanim BiH pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement