Connect with us

Jajce Online

Kovačić i Rakitić otpali sa spiska Hrvatske, Dalić pozvao dva nova igr…

Avatar

Published

on

Zbog upale Ahilove tetive, Mateo Kovačić neće konkurirati za utakmice Evropskih kvalifikacija protiv Slovačke i Azerbejdžana, a umjesto njega u reprezentaciju Hrvatske pozvan je Mijo Caktaš.

Zbog upale Ahilove tetive, Mateo Kovačić neće konkurirati za utakmice Evropskih kvalifikacija protiv Slovačke i Azerbejdžana, a umjesto njega u reprezentaciju Hrvatske pozvan je Mijo Caktaš.

Po dolasku na okupljanje reprezentacije, Matea Kovačića pregledala je liječnička služba hrvatske reprezentacije te je obavio i pregled magnetskom rezonancijom u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina, potvrđeno je iz Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Veznjaku Chelseaja i “vatrenih” dijagnosticirana je upala hvatišta Ahilove tetive na desnoj nozi, zbog čega ne može konkurirati za predstojeće utakmice protiv Slovačke i Azerbejdžana.

Selektor Zlatko Dalić odlučio je aktivirati pretpoziv veznom igraču Hajduka, Miji Caktašu, koji će se već danas priključiti svjetskim doprvacima.

Dalić je uoči današnjeg okupljanja reprezentativaca pred dvije kvalifikacijske utakmice protiv Slovačke i Azerbejdžana koje se igraju u gostima najavio je kako je riječ o dvije teške utakmice za “vatrene”.

“Cilj nam je napraviti dobar rezultat za kojeg nam treba koncentracija, kvaliteta, znanje, puno truda i energije da bi se vratili s bodovima sa ova dva teška gostovanja.”

Dalić je izjavio kako je jučer obavio razgovor s Ivanom Rakitićem koji, zbog prijelaznog roka, nije riješio svoj status u klubu.

“Zaključili smo da on nije spreman ni fokusiran u ovom trenutku na reprezentaciju, da ne može dati svoj maksimum koji bi mi trebali, kojeg ja trebam u ovom trenutku. Ivan neće doći i umjesto njega smo pozvali Marka Roga”, kazao je Dalić.

Hrvatska reprezentacija igra dvije utakmice kvalifikacija za EURO, najprije gostuje u Slovačkoj 6. septembra, a potom u Azerbejdžanu 9. septembra.

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Kovačić i Rakitić otpali sa spiska Hrvatske, Dalić pozvao dva nova igrača pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement