-3 C
Jajce
Petak, 27 siječnja, 2023
BiH

„Krimolovci“: U avgustu zaprimljena 444 poziva, od kojih su 23 sa korisnim informacijama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u avgustu registrovali ukupno 444 poziva, od kojih su 23 sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko – obavještajnih izvještaja.

Putem telefonske linije „Krimolovci“, zaprimljeno je ukupno 358 poziva, od kojih je 15 bilo sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima.

Takođe, putem telefonskog obrasca za prijavu krivičnog djela na zvaničnoj web stranici SIPA-e, zaprimljeno je 86 prijava, od čega je osam bilo sa korisnim informacijama od kojih je šest dostavljeno na postupanje Kriminalističko-istražnom odjeljenju SIPA-e.

U mjesecu avgustu je pristiglo 13 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili su dostavljene od strane nadležnog policijskog tijela. Na osnovu dostavljenih povratnih informacija, utvrđeno je da su nadležnim tužilaštvima dostavljena tri izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e su dali 61 savjet građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.

M. N.

(NovaSloboda.ba)

Agencije

The post „Krimolovci“: U avgustu zaprimljena 444 poziva, od kojih su 23 sa korisnim informacijama appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Osmanović: Kada pogledate igrače u rosteru jasno je o kakvoj ekipi se radi, ali mi želimo pobjedu

Jajce Online

U Mostaru hiljade građana uz muziku i veselje čeka novu godinu

Jajce Online

Za 24 sata skupljeno 26.500 eura za operaciju malenog Riada

Jajce Online
error: Alert: Odabir sadržaja je onemogućen!!