-3 C
Jajce
Petak, 27 siječnja, 2023
BiH

„Krimolovci“ u decembru zaprimili 441 poziv od kojih je 57 sa korisnim informacijama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u decembru 2021. godine registrovali ukupno 441 poziv, od kojih je 57 sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko – obavještajnih izvještaja.

Putem telefonske linije „Krimolovci“, zaprimljena su ukupno 332 poziva, od kojih je 20 bilo sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima.

Takođe, putem telefonskog obrasca za prijavu krivičnog djela na zvaničnoj web stranici SIPA-e, zaprimljeno je 109 prijava, od čega je 37 bilo sa korisnim informacijama, od kojih je devet dostavljeno na postupanje Kriminalističko-istražnom odjeljenju SIPA-e.

U decembru je pristiglo 26 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili su dostavljene od strane nadležnog policijskog tijela. Na osnovu dostavljenih povratnih informacija, utvrđeno je da je nadležnim tužilaštvima dostavljeno šest izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima.

Pored togag, policijski službenici SIPA-e su dali 68 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.

M. N.

(NovaSloboda.ba)

Agencije

The post „Krimolovci“ u decembru zaprimili 441 poziv od kojih je 57 sa korisnim informacijama appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Dijasporske kuće: Kozarac izgrađen u međunarodnim arhitektonskim stilovima

Jajce Online

Načelnik Vođević obišao porodicu Đurđević

Jajce Online

Uhapšen Nebojša Vukanović, priveden u Trebinju

Jajce Online
error: Alert: Odabir sadržaja je onemogućen!!