-3 C
Jajce
Petak, 27 siječnja, 2023
BiH

„Krimolovci“ u januaru zaprimili 352 poziva od kojih je 46 sa korisnim informacijama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u januaru 2022. godine registrovali ukupno 352 poziva, od kojih je 46 sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko – obavještajnih izvještaja, saopšteno je iz SIPA-e.

Putem telefonske linije „Krimolovci“, zaprimljena je ukupno 228 poziva, od kojih je 14 bilo sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima.

Takođe, putem telefonskog obrasca za prijavu krivičnog djela na zvaničnoj web stranici SIPA-e, zaprimljene su 124 prijave, od čega su 32 bilo sa korisnim informacijama, od kojih je sedam dostavljeno na postupanje Kriminalističko-istražnom odjeljenju SIPA-e.

U januaru je pristiglo 17 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili su dostavljene od strane nadležnog policijskog tijela. Na osnovu dostavljenih povratnih informacija, utvrđeno je da su nadležnim tužilaštvima dostavljena dva izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima.

Pored toga, policijski službenici SIPA-e dali su 37 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.

M. N.

(NovaSloboda.ba)

Agencije

The post „Krimolovci“ u januaru zaprimili 352 poziva od kojih je 46 sa korisnim informacijama appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Traje misterija smrti mladih žena na UKC Banja Luka

Jajce Online

Unuk Sulje Halabe, kojem su šumari oduzeli pola metra drva: Samo smo htjeli da se dedo ugrije

Jajce Online

Vodopad ‘preplavio’ Fojnicu | dvije ubjedljive pobjede

Jajce Online
error: Alert: Odabir sadržaja je onemogućen!!