-3 C
Jajce
Petak, 27 siječnja, 2023
BiH

“Krimolovci” zaprimili 352 poziva, od kojih 46 sa korisnim informacijama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA) su u januaru 2022. godine registrovali ukupno 352 poziva, od kojih je 46 sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko – obavještajnih izvještaja.

Putem telefonske linije „Krimolovci“, zaprimljena je ukupno 228 poziva, od kojih je 14 bilo sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima.

Takođe, putem telefonskog obrasca za prijavu krivičnog djela na zvaničnoj web stranici SIPA-e, zaprimljene su 124 prijave, od čega su 32 bilo sa korisnim informacijama, od kojih je sedam dostavljeno na postupanje Kriminalističko-istražnom odjeljenju SIPA-e.

U mjesecu januaru je pristiglo 17 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili su dostavljene od strane nadležnog policijskog tijela. Na osnovu dostavljenih povratnih informacija, utvrđeno je da su nadležnim tužilaštvima dostavljena dva izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e su dali 37 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.

 

 

(Fokus.ba)

The post “Krimolovci” zaprimili 352 poziva, od kojih 46 sa korisnim informacijama appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

NATO će pojačati podršku svima koji su izloženi ruskom pritisku, uključujući Gruziju i BiH

Centralna.ba

BiH: Dodatni vojnici EUFOR-a dolaze u povratnička naselja

Jajce Online

Portparol EU: “Nedolično ponašanje” ruskog amasadora u BiH

Jajce Online
error: Alert: Odabir sadržaja je onemogućen!!