14.8 C
Jajce
Subota, 21 svibnja, 2022
BiH

Krivotvorila oporuku da se domogne 1,9 milijuna kuna

Ružica Marijanović iz Slavonskog Broda pravomoćno je odlukom Županijskog suda u Zagrebu osuđena na dvije godine zatvora, a njeni pomagači Ivan Brezić i Marija Smolčić, oboje iz Slavonskog Broda, na šest mjeseci zatvora i svi će morati na izdržavanje kazne.

Sud je Breziću i Smolčić dosudio još po godinu zatvora koja je preinačena u uvjetnu kaznu od tri godine. Podsjetimo, na Općinskom sudu u Požegi u listopadu 2016. Ružica Marijanović osuđena je za krivotvorenje isprave i prijevaru na jedinstvenu kaznu od tri godine zatvora. Ivan Brezić i Marija Smolčić proglašeni su krivima zbog pomaganja te im je izrečena jedinstvena kazna zatvora od godinu i šest mjeseci.

24sata

Sud je djelomično usvojio imovinsko pravni zahtjev sina pokojnika Alena Modrušana za iznos od 1,280.856 kuna, dok je bivšoj supruzi pokojnika Mery Sišul dosuđen djelomični imovinsko pravni zahtjev u iznosu od 142.687 kuna. Prema optužnici, Ružica Marijanović je nakon smrti partnera, Vinka Modrušana, krivotvorila testament i potpis ostavitelja, u kojemu je navedeno da sva njegova pokretna i nepokretna imovina, kao i novčani iznosi s više računa pripadaju njoj.

U tome su joj pomogli drugi okrivljenici. Od 9. ožujka 2011. do 18. svibnja Ružica je sačinila lažnu pisanu oporuku s datumom od 9. ožujka 2011.

Potom je u svibnju 2011. na ostavinskoj raspravi putem svog opunomoćenika predočila javnom bilježniku lažnu oporuku. Temeljem rješenja o nasljeđivanju, za sina je pribavila trećinu od 149.000 kuna, a za sebe pravo na nekretnine u Šmriki, nedaleko od Crikvenice, iz sudskog s Mery Sišul.

24sata

Dobila je i polovicu životnog osiguranja partnera u iznosu od 9428 eura te je s računa pokojnika sebi prebacila 80.962 američka dolara i s kunskog računa 27.410 kuna. Osim novca, uzela je automobil BMW serije 1 model 120D Coupe, sve osobne stvari, pribavivši svojem sinu nepripadajuću imovinsku korist u iznosu od 49.170 kuna, a sebi imovinsku korist od najmanje 1,9 mil. kuna.

 

 

(24sata.hr)

The post Krivotvorila oporuku da se domogne 1,9 milijuna kuna appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Neum proglasio Dan žalosti zbog ubojstva troje djece u Zagrebu

Jajce Online

Bivši igrači ne zaboravljaju svoju “Čađaru”

Jajce Online

Prihodi od indirektnih poreza veći za 15,5 odsto

Jajce Online