Connect with us

BiH

Kršenje zdravstvenih mjera: Tužilaštvo Brčko Distrikta podiglo optužnice protiv tri osobe

Avatar

Published

on

Kršenje zdravstvenih mjera: Tužilaštvo Brčko Distrikta podiglo optužnice protiv tri osobe

Tužilaštvo Brčko Distrikta podiglo je optužnice protiv tri osobe i dostavilo ih na potvrđivanje Osnovnom sudu Distrikta, zbog sumnje da nisu postupali u skladu s mjerama nadležnih organa za suzbijanje i sprječavanje epidemije zarazne bolesti Covid-19.

Optužnica ih tereti da su kršenjem zdravstvenih mjera, koje su im određene po dolasku iz zemalja zahvaćenih epidemijom, počinili kaznena djela nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, dok se dvoje od njih tereti i za kazneno djelo prenošenja zarazne bolesti, saopćeno je iz Tužilaštva.

Zbog napuštanja porodičnog doma za vrijeme trajanja mjere izolacije, posjećivanja drugih osoba i trgovinskih objekata, optužnice su podignute protiv M.S. (42) iz Brčkog i M.Đ. (39) iz susjednog naselja Potočari.

Osoba inicijala V.F. (35) iz Brčkog terei se za napuštanje doma za vrijeme trajanja mjere izolacije i slobodnog kretanja gradom, pri tome bez nošenja bilo kakve zaštitne opreme.

Sve navedene osobe tereti se za kazneno djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Pored toga, sumnja se da M.S. i M.Đ. nisu postupili po nalozima kojima nadležno tijelo zdravstvene službe određuje druge mjere za suzbijanje ili sprječavanje zarazne bolesti kod ljudi, pa je zbog toga došlo do opasnosti od širenja zarazne bolesti. Stoga je njima stavljeno na teret i kazneno djelo prenošenje zarazne bolesti.

bhrt.ba

Objava Kršenje zdravstvenih mjera: Tužilaštvo Brčko Distrikta podiglo optužnice protiv tri osobe pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement