18.1 C
Jajce
Utorak, 28 rujna, 2021
Klik Jajce
Jajce Jajce Online

Kruna je samo dio mog života, neću se mijenjati

Na izboru Miss BiH za Miss svijeta pobjedu je odnijela Ivana Ladan iz Jajca. U razgovoru nam je 21-godišnja Ivana otkrila kako joj pobjeda nije bila u prvom planu, ali da joj je čast što će na jednom svjetskom izboru predstavljati svoju zemlju Bosnu i Hercegovinu.

Nastup na izboru za Miss BiH bio je njen prvi javni nastup, no to je nije spriječilo da odnese pobjedu i titulu najljepše djevojke u Bosni i Hercegovini. Nakon što je proglašena naljepšom bila je zbunjena jer se pobjedi uopće nije nadala. Ovaj trenutak pamtiti će do kraja života, posebno jer je nakon proglašenja u publici vidjela sretne i zadovoljne svoje roditelje, prijatelje i momka.

“Osjećaj je prelijep i velika je čast, ali i odgovornost te prilika za predstavljanje zemlje u što ljepšem svjetlu. Moji najbliži su presretni zbog mene. Pobjeda mi nije bila u prvom planu, iako sam maštala o njoj. Bilo mi je bitno druženje i nova stečena poznanstva s djevojkama iz cijele Bosne i Hercegovine. No, sretna sam i počašćena što sam dobila priliku da budem predstavnica lijepe Bosne i Hercegovine”, kazala nam je miss BiH Ivana Ladan.


Dodala je i kako učešće na izboru za Miss BiH nije bio njen životni san, već je poziv došao sasvim slučajno, pristala je i pobjeda je došla kao lijep završetak ovog, kako kaže, prelijepog životnog iskustva.

Ivana u haljini Paradi Couture design by Erna Mujić

 

Pripreme za Miss BiH nisu bile naporne iako su imali puno zadataka da obave i nisu joj pale teško. Sve djevojke su se dobro slagale.

“Mislim da je svaka djevojka bila posebna i prelijepa na svoj način, da svaka ima svoje kvalitete i vrijednosti, a da su o pobjedi odlučile tek nijanse”, rekla je.


Pripreme za Miss svijeta počet će 20. novembra i trajat će do izbora za Miss svijeta. Cilj joj je, kako kaže, da na izboru za Miss svijeta, koji će se održati 14. decembra u Londonu, postigne što bolji rezultat. Za titulu najljepše na svijetu borit će se sa još 129 djevojaka.

“Želim našu zemlju predstaviti u najboljem svjetlu, predstaviti njene brojne prirodne ljepote, posebne ljude, kulturu i najukusniju hranu”, kazala je.

 

Budući da je studentica Filozofskog fakulteta na Odsjeku psihologije u Banjoj Luci većinu svog vremena provodi obavljajući fakultetske obaveze.

“Studentica sam četvrte godine psihologije u Banjoj Luci. Psihologija je moja velika ljubav i nešto čime se želim baviti cijelog života. Slobodno vrijeme volim provoditi u društvu svojih najdražih”, rekla je.


Na kraju nam je rekla da joj je cilj ostati ista Ivana sa krunom i bez nje, jer je kruna samo jedan dio njenog života.Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Podnesena krivična prijava protiv Valentina Incka

Jajce Online

FK Velež: Dejan Georgijević najbrži protiv Borca, Samir Radovac prešao najviše kilometara

Jajce Online

TI BiH: Stranke nisu realno prikazale informacije o finansiranju tokom izbora

Jajce Online