Connect with us

BiH

KS: Naredba o organizaciji radnog vremena stavljena van snage

Avatar

Published

on

KS: Naredba o organizaciji radnog vremena stavljena van snage

Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo donio je na današnjoj sjednici Naredbu kojom se van snage stavlja Naredba od 30. marta 2020. godina, a koja se odnosila na radno vrijeme trgovina koje su bile izuzete.

Riječ je o trgovinama: prodavnice higijenskih proizvoda, trgovine prehrambenih proizvoda, ribarnice, mesnice, apoteke, specijalizovane prodavnice medicinskih, veterinarskih proizvoda i opreme, poljoprivredne apoteke, benzinske pumpe, kiosci, pekare, hemijske čistionice, specijalizovane prodavnice za prodaju ortopedskih i drugih pomagala, specijalizovane prodavnice dječije opreme, prodavnice hrane za životinje, prodavnice građevinskog, vodovodnog i elektro-materijala, logistički i distributivni centri hrane, pića i higijenskih proizvoda, veledrogerije, knjižare, trgovine autodijelova, autoservisi i autopraonice.

U skladu sa tadašnjom Naredbom, a koja je danas stavljena van snage, te trgovine su radno vrijeme trebale organizovati do 18.30 sati, izuzev dežurnih apoteka.

Nakon što je na današnjoj sjednici Federalnog Štaba civilne zaštite ukinuta mjera zabrane kretanja od 20 do 5 sati, ta naredba je stavljena van snage, saopšteno je iz Službe za protokol i press KS-a.

bhrt.ba

Objava KS: Naredba o organizaciji radnog vremena stavljena van snage pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement