Connect with us

BiH

KS plaća zdravstveno osiguranje porodiljama i trudnicama koje to nemaj…

Avatar

Published

on

KS plaća zdravstveno osiguranje porodiljama i trudnicama koje to nemaj...

BiH

Sjednica Vlade

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo zajedno s Vladom Kantona Sarajevo osiguralo je 100.000 KM u Budžetu Kantona Sarajevo za ovu godinu, da bi ta kategorija trudnica i porodilja dobila zdravstvenu zaštitu

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Vlada KS je, na današnjoj sjednici, donijela Prijedlog odluke o dopunama Odluke o utvrđivanju osnovica, stopa i načinu obračunavanja i uplate naknada za obavezno zdravstveno osiguranje na području Kantona Sarajevo.

– Time je posebnoj kategoriji trudnica, koje dosad nisu imale zdravstveno osiguranje, omogućeno da tokom trudnoće i postporođajno imaju zdravstvenu zaštitu – navode iz Press službe KS.

Ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Amela Sofić kaže da su ‘razlog za donošenje te odluke informacije iz prakse, po kojima je u posljednje vrijeme sve više trudnica i porodilja koje nemaju mogućnost za zdravstveno osiguranje, po bilo kojem osnovu’.

– Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo zajedno s Vladom Kantona Sarajevo osiguralo je 100.000 KM u Budžetu Kantona Sarajevo za ovu godinu, da bi ta kategorija trudnica i porodilja dobila zdravstvenu zaštitu – istakla je.

Kanton se obavezao plaćati doprinose za trudnice i porodilje do šest mjeseci starosti djeteta, ako nisu osigurane po drugom osnovu. Prijedlog te odluke upućen je zastupnicima Skupštine KS, na razmatranje i usvajanje.

Autor: Fena

Fokus.ba

Objava KS plaća zdravstveno osiguranje porodiljama i trudnicama koje to nemaju pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement