Connect with us

BiH

KS: U posljednja 24 sata testirano 77 osoba od kojih je 11 pozitivnih

Avatar

Published

on

KS: U posljednja 24 sata testirano 77 osoba od kojih je 11 pozitivnih

U posljednja 24 sata u Kantonu Sarajevo (KS) testirano je ukupno 77 osoba od kojih je 11 pozitivnih na koronavirus, a u izolatoriju ‘Podhrastovi’ hospitalizirana su 22 pacijenta od kojih su dva priključena na respiratore.

Načelnik Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo (KS) i direktor Kantonalne uprave CZ Jasmin Terović kazao je danas na redovnoj online pres-konferenciji da je 55 osoba u kućnoj izolaciji, dok se osobe nakon ulaska u BiH, a po dolasku u Kanton smještaju u Studentski dom ‘Bjelave’.

Istaknuo je kako su u međuvremenu nastavljene kontinuirane aktivnosti na suzbijanju širenja pandemije izazvane koronavirusom (Covid-19).

U vezi s tim, precizirao je kako je trenutno u Studentskom domu Bjelave smješteno 125 osoba, te da su u posljednja 24 evidentirana dva sugrađanina koji su prešli Granični prijelaz u Neumu, kao i dva koji su prešli GP Gradiška, a koji su, također, smješteni na Bjelavama.

Refereirajući se na informacije MUP-a KS, Terović navodi kako je registrirano 19 osoba koje se nisu pridržavale rješenja o samoizolaciji, dok je 15 osoba prekršilo zabranu kretanja (policijski sat), a četiri osobe nalaze se u karantenu zbog nepridržavanja mjerama izolacije.

Prema raspoloživim podacima, od proglašenja stanja nesreće u KS-u ukupno su testirana 1.692 građanina od kojih je 95 pozitivnih na koronavirus. Istovremeno, retestiranih je sedam, a izliječenih deset, dok su četiri preminula.

Terović je apelirao na građane da budu savjesni i da se pridržavaju svih utvrđenih mjera, uključujući i zabranu paljenja vatre na otvorenom.

bhrt.ba

Objava KS: U posljednja 24 sata testirano 77 osoba od kojih je 11 pozitivnih pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement